Manavgat Halkı,Belediyenin İftar Çadırında Buluştu

Manavgat Belediyesi`nin kentte birlik, beraberlik ve paylaşım duygularının pekişmesi adına stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırına Ramazan ayının ilk gününde Manavgat halkı büyük ilgi gösterdi.

Heyecanlı Hazırlık

Manavgat Belediyesi`nin bu yıl stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde 2 bine yakın vatandaşı ağırladı. İftar çadırındaki hazırlıklar, sabah saatlerinde başlayıp iftar saatine kadar devam etti. Belediye ekipleri, Ramazan ayının ilk iftarını yapmaları için iftar sofraları kurmak için adeta seferber oldu. Belediye Başkanı Şükrü Sözen de gün içinde iftar çadırı ve Ramazan Şenliği alanında sürekli bulunarak hazırlıkları kontrol etti. Belediye Başkanı Sözen`e başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti.

İlk İftar Duası Başkandan

İftara sayılı dakikalar kala iftar çadırı önünde toplanan vatandaşlar sıraya girerek tek tek yemeklerini aldılar. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş ve belediye başkan yardımcıları ellerine eldivenleri giyerek vatandaşlara iftar yemeği dağıttı. İftar saatinde vatandaşlar, Başkan Şükrü Sözen`in iftar duası eşliğinde ilk oruçlarını açtılar. Başkan Sözen ve meclis üyeleri daha sonra iftar kuyruğuna girerek yemeklerini aldı. Birlik, beraberlik ve paylaşım duygularının doruğa çıktığı bu çok özel günde, Başkan Sözen vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek Ramazan aylarını kutladı.

Dayanışma ve Paylaşma Önemli

Belediye Başkanı Şükrü Sözen,"İlk iftar yemeğini halkımızla birlikte burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yüce Allah`ın tutulan oruçları kabul etmesini diliyor ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Halkımızın iftar çadırımıza büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Burada zengini, fakiri hep birlikte iftar yapıyor. Önemli bir ibadet ile birlikte önemli bir sosyal dayanışma ve paylaşma ortaya çıkıyor. Ben programım müsait olduğu sürece iftarımı burada halkla birlikte yapacağım" dedi.

Karagöz ve Hacivat

İftar yemeğinden sonra vatandaşlar Ramazan Şenlik alanına geçerek, Manavgat Belediyesi`nin 30 gün boyunca sürdüreceği Ramazan programını izledi. Özellikle çocuklu ailelerin izlemeye geldiği program vatandaşlardan tam not aldı. Nostaljik Ramazan etkinliklerinde sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz, çocuk izleyicileri kahkahaya boğdu. Şenliklerde 30 gün boyunca her akşam meddah, ortaoyunu, karagöz-hacivat, semah gösterileri, arap bacı gibi karakterler sahne alacak.