Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı Açılıyor

Kum Mevki`ndeki DSİ`nin atıl pomba istasyonu binası,Manavgat Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilerek Hayvan Barınağı haline getirildi.İnşası ve çevre düzeni tamamlanarak faaliyete geçirilen Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı`nın açılışı,9 Ocak 2013 Çarşamba günü Saat 15.00`de yapılacak.

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in girişimleriyle nihayet açılıyor.Kum Mevkii`ndeki Devlet Su İşleri`nin kullanılmayan atıl pompa istasyonu deposu, Manavgat Belediyesi`nce Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi haline getirdi.Kırık dökük, izbe ve harabe görüntüsüyle Manavgat halkına rahatsızlık veren bu binaların yerinde şimdi çevre düzeni yapılmış alanı,kedi ve köpek barınak binaları, çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş zeminiyle,ahşap pergola sistemleriyle modern bir Hayvan Barınağı yer alıyor.3 aydır Manavgat halkına ve hayvan severlere hizmet veren Hayvan Barınağı`nın açılışı 9 Ocak 2013 Çarşamba Günü Saat 15.00`de yapılacak.

Başıboş Hayvanlar Azalacak
Toplam alanı 3 bin 543 metrekare olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`nde bir adet hayvan bakım merkezi,1 adet idari hizmet binası,1 adet bekçi binası,çocuk oyun alanları,otopark ve yürüyüş yolları yer alıyor.Manavgat Belediyesi Veteriner Hizmetleri biriminin de aynı yere taşınacağı belirtildi. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin hizmete girmesiyle kentte başıboş gezen sokak hayvanlarının sayısı azalacak. Kısırlaştırma ve aşılama işlerinin gerçekleştirileceği ve vatandaşların sokaklarda daha güvenle dolaşmasının sağlanacağı belirtildi.

Kentte Bir İlk Oldu
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, adaylık sürecinde hayvan sever vatandaşlara kentte bir hayvan barınağının yapımı konusunda sözleri olduğunu belirtti. Çok önemli ve kentte ilk olan bir hizmeti daha gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu belirten Başkan Sözen,``Sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu konusunda hayvan severlere verdiğimiz sözler vardı. Bunun dışında başıboş dolaşan köpekler nedeniyle kimi zaman şikayetler de alıyorduk. Hayvan barınağımızı yapma mecburiyetimiz vardı.Ayrıca hayvanların insanlar kadar yaşama, barınma korunmaya ihtiyacı var. Açılışımızı yapacağımız için çok mutluyuz. Tüm Manavgat halkını bu önemli yatırımımızın açılışına davet ediyorum``dedi.

e-imar