Zabıtadan gıda işyerlerine denetim.

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent içindeki restoran, cafe ve tüm gıda işyerlerine yönelik genel denetim başlattı. Düzenli bir veri tabanı oluşturmak ve işletmelerin sağlığa uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan denetimlerde eksikler tespit edildi, uyarılar yapıldı.

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelindeki restoranlar, cafeler ve tüm gıda işyerlerine yönelik denetim başlattı. Yukarıhisar Mahallesi'nden başlayan denetimlerde tüm işletmeler tek tek denetlendi.

Manavgat genelinde düzenli bir işletmeler veri tabanı oluşturmak ve işyerlerinin sağlığa uygun olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan denetimlerde 5 kişilik zabıta ekibi görev yaptı. Bölgedeki tüm restoran, cafe, pastane, börek salonu, kebapçı gibi işyerlerine giren zabıta ekipleri, genel temizlik kuralları ve fiyat tarifesine uyulup uyulmadığını inceledi.

Kurallara uymayanlar uyarıldı
Denetimleri hoş karşılayan işletme sahipleri ise zabıta memurlarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptı. Çöp kutusundan, tezgahüstü temizliğine, tuvaletlerin durumundan, çalışanların sağlığına kadar ince ince denetim yapan ekipler, kurallara uymayanlara yazılı ikazda bulundu. İşletmelerin uyarıları dikkate almaması halinde, yapılacak ikinci denetimlerde cezaya tabii tutulacakları belirtildi. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin Manavgat'ın geneline yayılacağı ve her sektörden tüm işyerlerine yapılacağını bildirdi. Zabıta Yetkilileri, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlardan hizmet alabilmeleri için kent genelinde denetim çalışması başlattık. Amacımız işletmelerin kurallara uyup uymadığını belirlemek. Denetimlerimiz sürekli devam edecek. Önümüzdeki günlerde kasaplar, marketler gibi işletmelere de gideceğiz. Uyarıları dikkate almayanlara cezalarımızı yazacağız" dedi.