"En İyi Festival Fotoğrafı Yarışması" Sonuçlandı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in, yerel basını güçlendirmek, onların çalışmalarını teşvik etmek ve başarılarıyla kamuoyunda daha çok gündeme gelmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği "Manavgat Belediyesi En İyi Festival Fotoğraf Yarışması" dün Belediye Kültürevi`nde düzenlenen büyük bir organizasyonla sonuçlandı.

Yarışma jürisi gazeteci ve TV yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Üyesi ve İHA Antalya Temsilcisi Cafer Eser, Habertürk Antalya Temsilcisi Tekin Atay, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akaya, Fotoğraf Sanatçısı Tevfik Köymen ve Eğitimci Osman Mülayim`den oluştu.

Yarışma jürisi toplanmadan önce ise Türkiye Foto Muhabirleri Derneği`nin "Yılın Basın Fotoğrafları Sergisi" nin Başkan Sözen ve gazeteciler tarafından açılışı yapıldı. Başkan Sözen ve gazeteciler, her biri ödül almış olan birbirinden güzel fotoğrafları tek tek inceleyerek yorumlar yaptı. Daha sonra yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirmek üzere jüri Kültürevi`nde toplandı. Bu sırada sonucu bekleyen gazeteciler ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen, heyecanla kapıda bekledi. Başkan Sözen ve gazeteciler, jürinin açıklama yapmasını beklerken eğlenceli sohbetler etti. "Manavgat Belediyesi Festival Fotoğraf Yarışması" sonuçları açıklanırken ise heyecan doruğa ulaştı.

Değerlendirmede Nehir Gazetesi`nden Arif Kaplan 67 puanla 1`inci, Manavgathaberi.com internet sitesi sahibi gazeteci Abdi Işık 64 puanla ikinci ve Türkbeleni Gazetesi`nden Recep Memili ise 58 puanla 3. oldu. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başarılı gazetecileri tebrik ederken, festivali takip ederek yarışmaya katılan tüm gazetecilere de katkılarından dolayı teşekkür etti.Başkan Sözen, "Manavgat`ta gazeteci kardeşlerimiz çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Her şartta hep yanımızdalar. Yağmur, çamur, sel demeden mesleklerini icra ediyorlar. Bu yarışmamızda ana fikir basın sektörünün önemini kamuoyuna bir kez daha duyurmak, belediye olarak onları karınca kararınca teşvik etmektir. Belediyemize haberleriyle, yorumlarıyla, fotoğraflarıyla katkı yapan bütün gazetecilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bugün açılışını yaptığımız Yılın Basın Fotoğrafları Sergisi ise mesleğe ve sektöre verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Adaletli bir jüri, bugün toplanarak değerlendirmelerini yaptı. Jüri üyelerimize, ödül kazanan gazeteci kardeşlerimize ve yarışmaya katılan ya da katılmayan bütün basın sektörü çalışanlarına bu vesileyle tebrik ediyor ve teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Daha sonra bütün gazeteciler, Başkan Sözen ve jüri üyeleri toplu fotoğraf çektirdi. Yarışmada 1. olan esere 3 bin, 2. olan esere 2 bin, 3`ü olan esere ise bin TL para ödülü, önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından takdim edilecek.