Başkan Sözen`den Emektar Tiyatrocuya Plaket

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi,Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularını Manavgat`a getirerek kentte tiyatro rüzgarı estirdi. Başkan Sözen,tiyatronun emektar sanatçısı Ayhan Ahıskal`a plaket sunarak teşekkür etti.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nin davetlisi olarak Manavgat`a gelen Ankara Ekin Tiyatrosu, Manavgat`ta tiyatro fırtınası estirdi. Ekin Tiyatrosu`nun Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Salonu`nda sahnelediği`Memleketin Birinde` isimli oyun dakikalar boyunca ayakta alkışlandı.Semih Çelenk`in yazıp Faruk Güvenç`in yönettiği oyunu izlemeye yüzlerce vatandaş ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de geldi. Salonu dolduran seyirciler gündeme ilişkin politik taşlama tiyatrosunun bir örneği oyan oyunda sahneye çıkan oyuncular arasında yer alan 79 yaşındaki Ayhan Ahıskal`ın performansına hayran kaldı. Başkan Sözen, oyun sonunda sanatçılara çiçek sunarak,teşekkür etti.

Okullara Ücretsiz Gösterim

Ekin Tiyatrosu sanatçıları gündüz ise Samet Behrengi`nin dünyaca ünlü romanından uyarlanan Küçük Karabalık`ın Özgürlük Yolculuğunu anlatan oyununu küçük izleyiciler için yine Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nde sahneye koydu. Oyun, Manavgat`taki 9 ilköğretim okuluna ücretsiz olarak izletildi. Tiyatro oyununu büyük ilgiyle izleyen öğrenciler; kimi zaman tiyatro oyununa katılarak neşeli saatler geçirdi. Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Manavgat Belediye Başkanı Sözen ise Ekin Tiyatrosu sanatçılarını önce makamında da ağırladı. Sanatçılarla uzun uzun sohbet eden Başkan Sözen, bir kentin kültürel ve sanatsal gelişiminde tiyatro sanatının büyük önemi olduğunu ve belediye olarak çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Sözen, Bu yıl 63. sanat yılını kutlayan, Devlet Opera ve Balesi`nden emekli Ayhan Ahıskal`a özel olarak hazırlattığı tabak plaketi sundu.