Belediyemizden 10 Bin Kase Aşure Dağıtımı

28Manavgat Belediyesi 1. Aşure Günü Buluşması`nda 10 bin kase aşure dağıttı. Manavgatlılar,Belediyenin Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Aşık Veysel`in `Uzun İnce Bir Yoldayım`ve Barış Manço`nun `Gülbembe` isimli eserlerin müzikleri eşliğinde ikram edilen aşureye halk büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada aşure günü buluşmalarını Manavgat`ta gelenek haline getireceklerini söyledi. Buluşmada 10 bin kase aşure ikramı yaptıklarını belirten Sözen, aşurenin toplumsal birlikteliğin sembolü olduğunu kaydetti. Aşure etkinliğine halkın yoğun ilgi göstermesinden çok mutlu olduklarını anlatan Sözen, böyle bir buluşmaya Manavgat halkının hasretini gördüklerini ifade etti. Sözen,``Aşure içindeki zengin çeşnisi ile toplumsal birlikteliğimizin sembolü. Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde aşure buluşmalarını geleneksel hale getireceğiz. Buluşmaya gelenlere misafirlerimize 10 bin kase aşure dağıttık.`` diye konuştu.

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen sırada bekleyen vatandaşların tek tek elini sıkarak sohbet etti.Belediye Başkanımız Şükrü Sözen`in eşi Hatice Sözen de ``Aşure günümüze hoş geldiniz.`` diyerek aşure dağıtımı yaptı.