Dev Yatırımlarda Sona Adım Adım

Manavgat Belediyesi`nin büyük yatırımlarından olan 5000 Kişilik Stadyum ve Gençlik Merkezi Kompleksi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor.

ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in dev yatırımlarından olan Gençlik Merkezi Kompleksi ve 5000 kişilik Stadyum inşaatları süratle devam ederken, sona adım adım yaklaşılıyor. Her geçen gün hızla yükselen dev yapılarda belediye ekipleri harıl harıl çalışıyor. Stadyumun tribünleri tamamlanıp çimleri bile ekilirken, Gençlik Merkezi içindeki konferans salonu, amfitiyatro gibi kısımlar da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise inşaatların en kısa sürede ve usulüne uygun olarak tamamlanması için sık sık denetimlerde bulunuyor. Adliye arkasındaki Gençlik Merkezi ve Kum Mevki`ndeki Stadyum, düzenlenen açılışlarla Manavgat halkının kullanımına açılacak.

GENÇLİK MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT ve EĞİTİMİN MERKEZİ OLACAK
Kentin kültür, sanat ve eğitim alt yapısının güçlendirilip geliştirilmesi hedeflenen projenin bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını özellikle gençler ve çocuklar dört gözle bekliyor. Modern tasarımlar kullanılarak son teknoloji düşünülerek projelendirilen Gençlik Merkezi`nde Türkiye?de sadece birkaç merkezde kullanılan sistemler yer alıyor. Gençlik Merkezi Kompleksi, Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere projelendirildi. Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı, 8 adet derslik ve toplantı odaları, 750 kişilik konferans salonu, 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alıyor. Kapalı Havuz binası içersinde ise 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Duşlar, Soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları ve her katta büfe gibi mekanlar yer alacak. Ayrıca 300 kişilik izleyici tribünü de kapalı havuz binasında yer alacak. Yaklaşık 3 bin 34 metrekarelik kapalı alanda inşası süren Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri yapılacak. Projede engelli vatandaşlar da unutulmadı. Projeye göre tüm binalar engelli kullanımına uygun olarak tasarlanırken engelliler için özel engelli asansörleri de yer alacak.

STADYUM SPOR HAYATINA YÖN VERECEK
5000 seyirci kapasiteli olacak Manavgat Belediyesi Stadyumu ise, Kum Mevkii`ne büyük bir canlılık getirecek. Türkiye Futbol Federasyonu Standartlarına uygun bir şekilde projelendirilen Manavgat Stadyumu?nda A ve B Blok olmak üzere karşılıklı iki adet tribün yer alıyor.Bölgede eskiden yapımı yarım bırakılmış olan stadyum yeniden düzenlenerek antrenman sahası olarak değerlendiriliyor. Mevcut tesisler de aynı şekilde değerlendiriliyor.Stadyumun ilerleyen dönemlerde seyirci kapasitesi artırılarak 12 bin kişiye çıkarılacak. Sağlamlığı önemsenerek yapılan stadyum inşaatında zemin iyileştirmesi için jet-grout yöntemi kullanıldı. 1 adet tribün altına 16 metre boyunda 736 adet olmak üzere toplamda 1472 adet jet kolon imal edilerek sistem sağlamlaştırıldı.

STADYUM İKİ BLOKTAN OLUŞUYOR
İki blok olarak yapılan stadyum inşaatının 5495 m2`lik A Blok oluşumu içerisinde, akredite odası, temsilci odaları, doping odası, soyunma giyinme odaları, basın toplantısı odası, eşgüdüm toplantı odası, müdür odası, ilk yardım odası, seyirci sağlık odası, hakem odaları, vip ve basın holü, radyo ve tv anlatım yeri, panaromik tv stüdyosu yer alacak.5130 m2`lik B Blok`ta ise misafir yatak üniteleri, duşlar, wc`ler, mutfak, kafeterya, dinlenme salonu, kondisyon salonu, kafeterya bulunacak.Toplam inşaat alanı 10625 metre olan stadyumda 4800 m2`lik alana kurulu 850 araçlık bir otopark da yer alacak.Saha alanı 2578 m2 olan stadyumun çevre düzenlemesi ise 10116 m2 olarak planlandı.