Başkan Sözen`den Kamuoyuna Açıklama

Son günlerde Manavgat Belediyemiz ve şahsım, bir siyasi partimiz tarafından kamuoyuna verilen yanlış bilgilerle, haksız yere karalanmaya çalışılmakta, dolayısı ile de Manavgat halkımız ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.

AK Parti İlçe Başkanı Sayın Ercan Mekteplioğlu, 1 Ekim 2013`te Belediyemizin satışını gündeme getirdiği arsalar ile ilgili olarak basına gönderdiği bir açıklama ile Manavgat halkımız ve kamuoyunu yanıltmıştır.

Yanlış bilgilendirme silsilesi 2 Ekim 2013`teki Manavgat Belediyemizin Ekim ayı Meclis Toplantısı`nda da AK Parti`li meclis üyelerimiz tarafından devam ettirilmiştir. Belediyemize ait küçük arsaların satışlarıyla ilgili olarak Belediye meclis toplantısında herkesin anlayabileceği şekilde yaptığımız açıklamalarımıza rağmen, AK Parti yönetimince bir açıklama daha yapılmış ve bugün tarihli basılı yayınlarda yer bulmuştur.

Bu şartlar içerisinde, Manavgat Belediye Başkanı olarak, söz konusu arsalarımızın satışıyla ilgili olarak Manavgat halkıma açıklama yapma ihtiyacım zorunluluk haline gelmiştir. AK Parti İlçe Yönetimi`nin``Okul Arsasını muhalefetin haberi olmadan konut alanına çevirip satıyorlar`` dedikleri yer,

1-4390 metrekaredir. Yasalarımıza göre bir alanın okul arazisi olabilmesi için alanın en az 8 bin ile 15 bin metrekare arasında olması gerekmektedir. Yani bu alan hiçbir şekilde okul arazisi olarak ayrılamaz.

2- `SATILIYOR` diyerek bir bardak suda fırtınalar kopartılan bu arsa, bizden önce 2008`de planlı okul arazisi olarak özel mülkiyetteyken belediyemizin hisseli bir parçası ile takas edilmiştir.

3-Söz konusu alan Mart ayında İller Bankası`nın Manavgat İmar Planı Revizyonu çalışmasında imar yönetmeliğinde okullar için öngörülen asgari koşulları sağlamadığından (8-15 bin m2) burasının okul alanından çıkarılması, yasal zorunluluk haline gelerek okul alanından konut alanına dönüştürülmüştür.
4- İller Bankası`nın İmar Planı Revizyonu`nun paftaları, belediyemizde 2 aşamalı olarak toplamda 60 gün askıda kalmıştır. Ve AK Partili meclis üyeleri de dahil bütün meclis üyelerinizin de altlarında onay imzalarının bulunduğu plan revizyonu, belediye meclisimizden geçmiştir. Yani söylendiği gibi muhalefet üyelerinden gizli buraya özel bir plan tadilatı yapılmamıştır.

5-Eğitim konularında son derece duyarlı olan belediyemiz aynı alana 450 metre mesafede 16 bin metrekarelik bir alanı okul arsası olarak ayırmıştır.

Söz konusu alan hiçbir şart altında okul alanı olamazken, aynı arazinin 4 katı büyüklüğünde bir arsa, belediyemizce okul alanı olarak ayrılmışken,``Haberimiz olmadan plan değişikliği yapılıp okul arsası satılıyor``diye kamuoyunu yanlış bilgilendirmek siyasi nezaketten uzak ve halkı yanlış yönlendirmeye yönelik bir davranıştır.

Bunların dışında kamuoyunun da bildiği gibi mevcut futbol sahamızın yerinde hayata geçireceğimiz Kültür Merkezi Projemizin temeli, Kapalı Spor Salonu`nun yıkılamaması nedeniyle atılamamıştır.Yıkıma, Sayın Mekteplioğlu`nun tavrı nedeniyle uzun süre izin verilmemiştir. Bütün engellemelere rağmen aynı partiye mensup üst düzey insanların katkısıyla yıkıma onay verilmiştir.Kendisinin tahsiste ve yıkımda olumlu katkısı olmadığı gibi gücü kadar engellemeleri olmuştur.

Manavgat Belediyemiz,kısıtlı imkanlarla büyük yatırımlar yapmaktadır. Satılacak olan her bir arsanın yatırım anlamında karşılığı bulunmaktadır. Kaldı ki, eğer kredi borçlanmamıza yetkili makamlardan olur alabilseydik, bu arsaları satmak zorunda kalmazdık. Manavgat Belediyemizin muadili ve yeni yasayla kapanacak belde köylerin borçlanma taleplerine izin verildiği hepimizce bilinmektedir. Bizim tıkanmamızın siyasi olduğu ortadadır.

Belediyemizin hizmetlerini kasaba politikası anlayışıyla engellemeye çalışanlar, Manavgat`ın önünü tıkadıklarının farkında değiller. Manavgat`ımızın ufkunu açacak olan Gençlik Merkezi, Kültür Merkezi, Stadyum, Huzurevi, Irmak Kıyıları gibi yatırımları, Manavgat halkına yakıştırmayıp fuzuli projeler olarak değerlendirenleri Manavgat halkına havale ediyorum.

Ayrıca zamanında Manavgat`ın değerli mülklerinin doğru değerlendirilmesi ve kullanımlarıyla ilgili olarak bizler mücadele verirken siz şahsen Manavgat toplum hayatının ve siyaset sorumluluğunun neresindeydiniz? diye de bazı kişilere sormak gerekir diye düşünüyorum.

Yerel seçim süreci yaklaştıkça belediyemizi ve şahsımı polemik ortamına çekip, gerginlikler yaratmaya çalışan yapıları biliyoruz. Ancak biz sadece önümüze bakarak Manavgat halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi polemiklerle değil, yaptığımız işlerle halkın önünde olmak istiyoruz. Tüm engellemelere ve yıldırmalara rağmen hizmet üretmeye devam edeceğimizden halkımızın hiç şüphesi olmasın.

Kendi yapım ve Manavgat halkına duyduğum saygıdan dolayı, önümüzdeki süreçte de devam edeceğini düşündüğüm bu tarz polemiklerin içinde olmamaya gayret edeceğimin de bilinmesini isterim.

Kamuoyuna Saygılarımla

Şükrü SÖZEN