ANTİK SİDE’DE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

ANTİK SİDE’DE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Manavgat Belediyesi tarafından yapımına başlanan ‘‘Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’nin çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor.

ESNAFA CAN SUYU OLACAK

Manavgat Belediyesi’nin uzun süren çalışmaları neticesinde hazırladığı “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi, Side’nin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yapılmaya devam ediliyor. “4 Meydan 4 odak” projesi kapsamında, Giriş Meydanı, Liman Meydanı, Vista Meydanı, Merdivenli Meydan ve meydanlar arasında kalan bağlantı yolları Side’nin tarihi ve kültürel dokusuna yakışır bir hale getirilerek turizmin canlanmasına vesile olacak.

LİMAN MEYDANI'NDA ÇALIŞMLAR BAŞLADI

Ekipler, Antik Side'ye yakışır bir doku oluşturmak için Turgut Reis caddesine doğal taş olan traverten döşerken, Liman Caddesi ve Nar Sokak bitiminde bulunan Liman Meydanının bir kısmında ise bordür taşlarının sökümüne başladı.Bordür taşlarının sökümünde büyük titizlik gösteren ekipler bölge esnafına ve dükkanlara zarar vermemek için incelikle çalışmalarına devam ediyor.

ANTİK SİDE'NİN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan,Manavgat’ın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Side’de yapılan çalışmalar bölge esnafına can suyu olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Antik Side içerisinde bulunan, otopark alanı sorunu, uyumsuz kent mobilyaları, liman ile bağlantı sorunu, kıyı ve kumsal alanlara erişimsizlik, dinlenme alanlarının eksikliği ve yeşil alanların düzensizliği gibi bir çok sorunun, çözüme kavuşturulması hedefleniyor.