23 NİSAN SANAT SOKAĞI RESİM SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

23 NİSAN SANAT SOKAĞI RESİM SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Manavgat Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi öğrencilerinin hazırladığı resimler, sanat sokağı oluşturularak Manavgat halkının beğenisine sunuldu.

Manavgat Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Cumhuriyet Meydanı altında bulunan sergi alanında resim sergisi ve çeşitli yarışmalar düzenledi. Etkinliğe Manavgat Belediyesi Başkan Vekili Erşan Özden, birim müdürleri, çocuk kültür merkezinin öğrencileri, aileleri, Manavgat halkı ve çok sayıda yerli yabancı turist katıldı. Çocuk Kültür Merkezinde eğitim gören 256 çocuğun hazırlamış olduğu 600’ün üzerinde resim Aşağı Hisar Mahallesi ırmak kıyısında oluşturulan sanat sokağı ile Manavgat halkının ve yerli yabancı turistlerin beğenisine sunuldu.

SANAT SOKAĞI GEZMEYE GELENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ

Sanat Sokağının açılış kurdelesini Manavgat Belediyesi Başkan Vekili Erşan Özden, Çocuk Kültür Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri hep birlikte kesti. Yoğun bir katılımla gerçekleşen kurdele kesiminin ardından gezilen sanat sokağı gezmeye gelenleri adeta büyüledi. Etkinlik kapsamında 7-14 yaş arasında 77 çocuğun katılımıyla gerçekleşen “Haylimdeki Oyun Parkı” konulu resim yarışması da düzenlendi. Çocuklar hayallerinde ki oyun parkını en güzel şekilde çizebilmek için kıyasıya yarıştı. Çocukların zeka gelişimi katkı sağlamak amacı ile düzenlenen mangala yarışmasına ise 73 çocuk katıldı. Eski Türklere ait bir zeka oyunu olan mangala yarışmasında çocuklar, zekalarının sınırlarını zorlarken kıyasıya eğlenmeyi de ihmal etmedi.