Başkan Sözen`den 23 Nisan Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk ulusu için çok önemli mesajlar içermektedir. Bu bayram dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği Türk ulusu için çok anlamlı bir gün, diğer taraftan "yarının büyükleri, geleceğin garantisi" çocuklar için bir şenlik.

Ulu Önder Atatürk`ün Türkiye Büyük Millet Meclisì`nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi onun geleceğimizin garantisi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir.

23 Nisan`ın 92`incı yıldönümünün kutlandığı bugün, Milli Egemenlik ve Cumhuriyet unsurlarının idrak edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Türkiye`yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan`ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bizler de Manavgat Belediyesi olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha mutlu yarınlar ve içinde yaşamaktan zevk alacakları bir Manavgat`ı bırakmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu gün yaptığımız işlerin tamamı öncelikle çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir. Sosyal Belediyecilik çalışmalarımız kapsamında açtığımız Gençlik Merkezimiz her zaman çocuklarımızın gelecekte toplumla daha uyumlu bireyler olmalarını sağlamak içindir. Kent Merkezimizde onların bedenen ve ruhen daha sağlıklı yetişebilmeleri için açtığımız spor merkezlerimizin sayısını da hızla artırıyoruz.

Eğitime her türlü katkı ise, her zaman belediyecilik hizmetlerimizin ilk sırasında yer aldı. Kentteki tüm okullarımızın, alt ve üst yapı eksiklerini bir bir tamamlamaya elimizdeki imkanlar dahilinde her zaman özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı mekanlarda eğitim alabilmeleri en büyük amacımızdır. Bu yıl içerisinde çocuklarımızın kent içinde daha rahat oynayarak, çocukluklarını sindire sindire yaşayabilmeleri içinson 6 ayda 5 adet parkımızı hizmete açtık.Yenilerini de yatırım planlarımız içerisine aldık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz canla başla çalışarak programımıza aldığımız bu parkları hızla inşa etmek için ellerinden geleni yapacaklar. İhalelerini yaparak yapımına başladığımız Irmak Kıyıları peyzaj projelerimizde ise hep çocuklarımızı ön planda tuttuk. Onların refah içinde gezip dolaşabileceği, oynayacağı mekanları yaratmaya çalışıyoruz. Yıllardır yapılamayan ırmak kıyılarını öncelikle çocuklarımıza kazandıracağımız için iki kat daha mutlu ve gururluyuz. Bunların dışında öncülüğünü yaparak kurduğumuz kent konseyimiz içerisinde bir gençlik ve çocuk meclisimiz yer alacaktır. Bunların hayata geçisini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk ulusunun ve Manavgat halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve barışın her zaman tüm dünyada daim olmasını temenni ederim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı