“GENÇLERİN GÖZÜNDEN MANAVGAT” YARIŞMASI SONUÇLANDI

GENÇLER FOTOĞRAF, ŞİİR ve SOSYAL PROJELERİYLE YARIŞTI

Manavgat Belediyesi’nin, kentteki resmi ve özel liseler ile üniversite öğrencileri arasında açtığı “Gençlerin Gözünden Manavgat’ konulu şiir, fotoğraf ve sosyal proje yarışması sonuçlandı.

Gençlerin Gözünden Manavgat yarışmasına katılan eserleri değerlendirmek amacıyla, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, Eğitimci Osman Mülayim, Fotoğraf Sanatçısı Tevfik Köymen, şiir çalışmalarıyla kentte adından söz ettiren Dr. Hüseyin Ziyaettin, Manavgat Belediyesi Basın Danışmanı Nalan Yunusoğlu ile Belediye Etkinlik Koordinatörü Elif Evren’den oluşan yarışma jürisi Atatürk Kültür Merkezi’nde toplandı.

SOSYAL PROJE ÖDÜLÜ “KİTAP OKUMA IŞIĞI’NA”

Yarışma jürisi, öğrencilerin şiir, fotoğraf ve sosyal proje alanındaki eserlerini büyük bir titizlikle değerlendirdi. Yarışmada Fatih Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ayşegül Yıldız, kentte kitap okumayı teşvik eden “Kitap Okuma Işığı” adlı sosyal projesiyle “Proje” dalında 1’inci olurken, Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Kahraman, pet şişelerin değerlendirilmesini konu alan “Petbis” projesi ile 2’inciliği elde etti.

MANAVGAT ŞİİRLERİ ve FOTOĞRAFLARI BEĞENİ TOPLADI

Yarışmada şiir dalında Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Bahar Doğan “Hürlüğün Havası” isimli şiiriyle 1’inci, “Huzur Verendir Manavgat” şiiriyle Manavgat Ticaret Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sultan Nur Aslan 2’inci, Manavgat Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Uğur Çetin ise “Bir Sevdadır Manavgat” isimli şiirleriyle 3’üncü oldu. Fotoğraf yarışmasında ise Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden katılan 11-D sınıfı öğrencisi Latif Burak Yavuz 1’inci, 11-L sınıfı öğrencisi Fethi Tuncer 2’inci, 11-D sınıfı öğrencisi Yusuf Ünal ise 3’üncülüğü elde etti.

BAŞKAN SÖZEN; “KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ”

Yarışmada dereceye giren başarılı öğrenciler, yarın akşam (28 Mayıs 2015 Perşembe) Atatürk Kültür Merkezi’nde Saat 20.30’da Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşlar ve yazar, televizyoncu ve sunucu Metin Uca’nın bir söyleşi ile katılacağı programla ödüllerine kavuşacak. Yarışmada 1’inci olan öğrenciye Dizüstü bilgisayar, 2’inci olan öğrenciye tablet bilgisayar, 3’üncü olan öğrenciye ise fotoğraf makinesi hediye edileceği de kamuoyuna açıklandı. Yarışmada katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Belediye olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi her zaman önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Gençlerimiz medeni cesaret göstererek şiir, fotoğraf ve hayata geçirmek istedikleri sosyal projeleri yarışmamıza katıldı. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum. Ödül gecemize ve Metin Uca Söyleşimize ise tüm Manavgat halkımızı bekliyoruz” dedi.