Tugayoğlu Caddesi yenileniyor

Manavgat Belediyesi, kentin en hareketli ana arterlerinden birisi olan Tugayoğlu Caddesi'ni daha işlevsel hale getirmek amacıyla yenileme çalışmalarına başladı. Başkan Sözen çalışmalar tamamlandığında Tugayoğlu Caddesi'nin modern bir çarşı merkezi görünümüne kavuşacağını söyledi.

Çalışmalar kapsamında granit parke taşı ile yol ve kaldırım döşeyecek olan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ayrıca çift taraflı araç park cepleriyle hem yeni park alanları yaratacak, hem de daha düzenli ve modern kaldırımlar oluşturacak. Yapılan işlemler sırasında yağmursuyu drenaj kanalları ile kanalizasyon ve içme suyu hatları da yenilenecek. Tüm çalışmalar tamamlandığında ise cadde boyunca kaldırımlar ağaçlandırılarak peyzaj düzenlemesi de yapılarak bölgede modern bir alışveriş merkezi yaratılacak.

Karışıklık ortadan kalkacak
Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, gece gündüz yaptıkları çalışmayla, bozulmuş kaldırımları, araç cepleri nedeniyle trafiğin ve alıveriş hayatının olumsuz etkilendiği caddedeki karışıklığı gidermeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Sözen, Tugayoğlu Caddesi'ndeki bozuk düzenin uzun süredir farkında olduklarını ancak kent içinde yapılacak olmasından dolayı ancak düzenleme işlerine başlayabildiklerini söyledi. Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için ilgili birimlere talimat verdiğini de belirten Başkan Sözen, çevreye verilen rahatsızlık nedeniyle de esnaftan özür dileyerek destek istedi.

Modern çarşı yaratılacak
Başkan Sözen, "Manavgat'ta yapılacak çok işimiz var. Tugayoğlu Caddesi'nde hem yaya, hem araç trafiği ile alışveriş hayatında yanlış düzenleme nedeniyle ciddi bir kaos yaşanıyordu. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz yaptıkları planlı çalışmayla bu kaosa son vererek kentte yepyeni ve modern bir çarşı yaratacak. Bunun alt yapısını daha önce hazırlamıştık. Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için ilgili talimat tarafımdan birimlere verildi. Ayrıca işin süresi boyunca çevreye verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle de esnafımız ve vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Ancak sıkıntı çekmeden hiçbir şey olmuyor. Çalışmalarımızda bize destek veren esnafımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.