PAZARTESİ PAZARI İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

PAZARTESİ PAZARI İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Manavgat Belediyesi, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Pazartesi Meydan Pazarı Projesi ve otopark inşaatlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmaların hızlı ilerlemesi, esnaf ve vatandaşları memnun ediyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir yere sahip olan Pazartesi Pazarında başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Geçen zaman içinde Kubat konseri ile temeli atılan Pazartesi Pazarı Meydan Düzenlemesi ve Otopark çalışmalarında büyük yol kat edildi. Çalışmalar kapsamında zemin, modern teknik detay çalışmalarıyla en sağlam haline getirildi. Hem Pazar yeri hem de kent merkezi dinlenme ve buluşma noktası olarak hizmet vermesi düşünülen projede, zemin iyileştirmesi yapıldı. 8 metre derinliğinde 45 cm çapında 1027 adet kazık temel kullanılarak zemin iyice güçlendirildi. Manavgat Belediyesi’nin bu çalışmasıyla depremde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durum önlenmiş oldu.

ESNAFTAN TEŞEKKÜR

İnşaat çalışmalarında otopark kısmı oluşturulurken, çelik aksamlı çatıların yapım aşaması devam ediyor. Çalışmaların süratle ilerlemesi hem esnafları hem de vatandaşları oldukça memnun etti. Bölge esnafı, projenin gece gündüz çalışarak ilerlemesinin sevindirici olduğunu belirterek, Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Pazartesi Pazarı ve Kent Meydanı, yeni hali ile hem Manavgat'a yakışacak hem de bölgeye modern bir görünüm kazandırmış olacak. Başkan Şükrü Sözen, pazar alanı ve kent meydanın alt katında bulunan otoparkla bölgenin park problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı.

OTOPARK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Pazartesi Pazarı Meydan Düzenleme projesi 10 bin m²’lik inşaat alanında uygulanacak. Pazar meydanında 20 satış ünitesi, 8 zabıta müdürlüğü ofisi ve WC’ler vatandaşın kullanımına sunulacak. Maksimum seviyede fonksiyonel ve işlevsel tasarlanmış olan alanda, sert zemini yumuşatmak için oturma gruplarının olduğu yeşil alanların yer alacağı belirtildi. Proje kapsamında Meydanın alt katında 400 araç kapasiteli araç yönlendirme sistemli içerisinde elektrikli araç şarj istasyonu ve oto yıkaması bulunan 8 bin 500 m²’lik otopark alanı da yer alacak. Otoparkın hayata geçirilmesiyle bölgedeki otopark sorunu da ortada kalkmış olacak. Pazar alanının zemini 7 bin 185 m2, çarşı bölümü ise 1928 m2’de olacak. Bodrum kattan üst katlara asansörler ile geçişler sağlanacak.

Ekran 4Al¦-nt¦-s¦-

Ekran Al¦-not¦-s¦-