BARIŞ TEMALI HEYKEL SEMPOZYUMUNUN AÇILIŞI 28 EYLÜL'DE

BARIŞ TEMALI HEYKEL SEMPOZYUMUNUN AÇILIŞI 28 EYLÜL'DE

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen ''Barış'' temalı “Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu”, 28 Eylül Çarşamba günü saat 16.00'da yapılacak açılışla başlayacak.

26 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan heykel sempozyumuna İtalya, İspanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Almanya olmak üzeri 5'i yabancı 12 ünlü heykeltıraş katılacak. Yukarı pazarcı Irmak Kıyısında düzenlenen geniş bir alanda her gün sabah 08.30-19.30 saatleri arasında çalışacak olan heykeltıraşlar, 12 adet eser heykeli üreterek Manavgat Belediyesi’ne ve Manavgat halkına hediye edecek. Ünlü heykeltıraşlar, mermerleri büyük bir itina ile yontarak şekil verecek.

AÇILIŞ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Heykeltıraşlar, Almanya'dan Roland Mayer, İspanya'dan Maguel İsla, İtalya'dan Alessia Farconi, Ukrayna'dan Vasyl Tatarsky, Bulgaristan'dan Zdravko Zdravkov Türkiye'den ise Ahmet Özer, Ayhan Yılmaz, Ömer Emre Yavuz, Enver Güner, Ferit Yazıcı, Dilşad Akçayöz ve Özcan Özkarakoç Manavgat'a gelerek Yukarı pazarcı Irmak Kıyısı’nda hazırlıklarını yapmaya başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Erol Gürpınar'a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu'na Heykel Bölümü Başkanı Yard. Doç. Özcan Karakoç'a, Araş. Gör. Ferit Yazıcı'ya ve tüm öğretim kadrosuna teşekkür ederek, Manavgat halkını Heykel Sempozyumu açılışına davet etti.