MANAVGAT’TA BARIŞ TEMALI 2. TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU 26 EYLÜL

MANAVGAT’TA BARIŞ TEMALI 2.TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU 26 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle

Manavgat Belediyesi Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği ve geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Taş Heykel Sempozyumlarının ikincisini düzenlemeye hazırlanıyor.

Manavgat Belediyesi 26 Eylül-14 Ekim 2016 tarihleri arasında “Barış” temalı Taş Heykel Sempozyumu düzenleyecek. Akdeniz Üniversitesi ile Manavgat Belediyesi arasında, ‘Barış’ Temalı Taş Heykel Sempozyumu yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik ve Aydın Öz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Heykel Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç ile Arş. Gör. Ferit Yazıcı katıldı.

1. HEYKEL SEMPOZYUMU ESERLER¦-NDEN (1)

Üniversite-kent işbirliği

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, “26 Eylül-14 Ekim 2016 tarihinde düzenleyeceğimiz sempozyumun uluslararası düzeyde ve gerektiği şekilde düzenlenip sunumun profesyonel bir şekilde tamamlanması için Üniversite olarak öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile gereken desteği sağlayacağız.” dedi. Antalya’nın marka şehir haline gelmesi için Üniversite-Kent işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Erol Gürpınar “Üniversite ve Kent işbirliği öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Üniversite olarak başta valilik, belediyeler, kaymakamlıklar olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içindeyiz. İşbirliğimizi pekiştirmek adına pek çok kamu kurumu ile protokol imzaladık. Önümüzdeki dönemde de şehrimize artı değer katacak tüm projeler için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

1. HEYKEL SEMPOZYUMU ESERLER¦-NDEN (2)

Sözen; “Kentimize artı değer katacak”

Doğal, tarihsel ve kültürel güzellikleriyle çok özel bir yerleşim yeri olan Manavgat'ta farkındalığı yükseltmek ve Manavgat markasını yaratmaya sanat aracılığıyla katkı vermek amacıyla 2016 Manavgat II. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nu düzenlediklerini söyleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; “Akdeniz Üniversitesi yönetimine ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin değerli öğretim üyelerine sempozyuma sağladıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri sempozyumu her yıl düzenleyerek uluslararası bir festivale dönüştürmek hedefinde olduklarını belirten Başkan Şükrü Sözen; “Bu yıl düzenlediğimiz Taş Heykel Sempozyumunun temasını ‘Barış’ olarak belirledik. Yurt dışından ve yurt içinden katılan sanatçıların Barış temalı birçok eser sunacağı Sempozyumun Antalya’nın ve Manavgat’ın tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına eminim.” diye konuştu.