MANAVGAT’TA FESTİVAL ZAMANI

MANAVGAT’TA FESTİVAL ZAMANI

Manavgat Belediyesi festival takvimini açıkladı

KÜLTÜR, SANAT, TURİZM VE HUZURUN KENTİ MANAVGAT

Son yıllarda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in büyük yatırımlarıyla kültürel, sosyal ve sportif anlamda oldukça gelişen Manavgat, tüm yıla yayılan festival ve ulusal organizasyonlarla da Türkiye çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi tarafından hemen her alanda düzenlenen festival ve etkinlikler, halkın ve turistlerin de katılımıyla kente farklı bir dinamizm katıyor. Tarih, turizm ve doğa cenneti Manavgat’ta şu aralar yine festival zamanı geldi çattı. Kent halkı ve turistler önümüzdeki günlerde eğlenceli günler geçirmek için gün saymaya başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yılki festivallere 21 Temmuz 2015 Salı Günü Antalya Ramada Otel’de yapacağı basın toplantısıyla start verecek.

yeni t+-rk+-

SERDAR ORTA+ç2

FESTİVAL TAKVİMİ AÇIKLANDI

Bu yılki festival takvimine göre, 6. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali 23-24-25 Temmuz’da, 20. Manavgat Barış Suyu Festivali 14-15-16 Ağustos’ta, 15. Side Dünya Müzikleri Festivali 10-17 Eylül tarihleri arasında, Manavgat Belediyesi Toplu Sünnet Şöleni 4 Eylül’de, Manavgat 4. Yağlı Pehlivan Güreşleri 20 Eylül’de, Ekim ayı sonunda ise Manavgat Bisiklet Festivali düzenlenecek. Bu arada 28 eylül-16 Ekim tarihleri arasında ise “Taş ve Su” konulu Taş Heykel Sempozyumu’nun düzenleneceği açıklandı. Manavgat Belediyesi, kültür, sanat ve huzurun kenti olarak anılmaya başlayan Manavgat’ta, binlerce kişinin izleyeceği organizasyonların eksiksiz olarak yürümesi için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

MOTOS¦-KLET FEST¦-VAL PROGRAM¦-

23 TEMMUZ’DA MOTOSİKLET FESTİVALİ

Manavgat, bu yıl 23-24-25 Temmuz’da 6’ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Motosiklet Festivali ile festivallere start verecek. 6. Manavgat Belediyesi Uluslararası Motosiklet Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Manavgat Irmağı ve denizin birleştiği eşsiz güzellikteki doğa cenneti Titreyengöl-Boğaz Mevki’nde yapılacak ve yerli ve yabancı 5 bine yakın motosiklet tutkununu ağırlayacak. Motosiklet Festivali’nde ünlü motosiklet cambazı Troger Mokus, her yıl olduğu gibi bu yıl da motor üstünde yaptığı şovlarla nefes kesecek. Festivalde bu yıl Eurovision temsilcimiz Can Bonomo’nun yanı sıra, Buzuki Orhan, Sansür grubu, Cambaz gibi pop sanatçıları da sahne alacak. Motosiklet tutkunları bu yıl Manavgat’ta unutamayacakları bir festival yaşayacak.

Grup Sans+-r AYD¦-LGE

BARIŞ SUYU FESTİVALİ, 20. YILINDA KADINA ADANDI

Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali ise bu yıl 14-15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak. “Kadın” temasının vurgulanacağı festival bu yıl kültür ve sanat etkinlikleri ile öne çıkacak. Festivalde akşamları Serdar Ortaç, Edip Akbayram, Candan Erçetin, Aydilge, Leman Sam ve Yeni Türkü sahne alarak Manavgat halkının yanı sıra yerli ve yabancı konuklara müzik dolu saatler yaşatacak. Tamamı Atatürk Kültür Merkezi kompleksi içinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerin gündüz kısmında sergiler, söyleşiler ve konferanslarla kadına yönelik konulara vurgular yapılacak. Festivalde çocuklar ve gençler için de her akşamüstü dans şovlar, şişme oyun grupları, illüzyon şovları, folklör gösterileri, rock konserleri yine AKM önünde sahne alacak. Denizi, ırmağı ve şelalesi ile ünlü olan kentte Manavgat Irmağı’nda su sporlarının gösterileri ise nefes kesecek.

Bar¦-+ş Suyu Resmi Afi+ş

TARİH İÇİNDE MÜZİK SİDE DÜNYA MÜZİKLERİ FESTİVALİ

Bu yıl 15.’incisi düzenlenecek olan Side Dünya Müzikleri Festivali ise kent tarihinin mistik, gizemli dokusunu müzikle buluşturacak. Etkinlikler Side’nin iki farklı noktası Apollon Tapınağı ve Side Liman’ında yapılacak. Apollon Tapınağı’ndaki Günbatımı konserleri sonrası sahne alacak ünlü sanatçılar yerli ve yabancı binlerce turisti çekecek. Bu yıl festivalde Anjelika Akbar-Hakan Aysev, Yasmin Levy, Golden Horn Brass, Antalya Senfoni Orkestrası, Anadolu Ateşi, Enbe Orkestrası, Shantell gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alacak.

LEMAN SAM