MANAVGATLI KADINLAR KADINA ŞİDDETE FIRÇA ATACAK

MANAVGATLI KADINLAR

KADINA ŞİDDETE FIRÇA ATACAK

CUMHURİYET MEYDANI’NDA SAAT 11.00’DE

Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet olaylarının son günlerde artmasını dikkate alan Manavgat Belediyesi, bu yıl anlamlı bir etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayacak.

Manavgat Belediyesi’nin organizasyonuyla 8 Mart Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 11.00’de buluşacak olan Manavgatlı kadınlar, Kadına Şiddete Fırça Atacak. Etkinliğe katılacak olan kadınlar, Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını, tuvallere yaptıkları fırça dokunuşlarıyla kınayacak. Manavgat Belediyesi’nce hazırlanacak olan büyük ebattaki resim tuvalleri, 8 Mart günü kadınların yaptıkları resimlerle renklenecek.

MESAJLI 8 MART KUTLAMASI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgatlı kadınları şiddete son mesajı vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki “Kadına Şiddete Bir Fırça da Sen At” etkinliğine davet etti. Bu arada Başkan Sözen, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bilboard kutlamalarında da toplumsal mesaj vermeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Başkan Sözen,“Şiddet bir insanlık suçudur. Türkiye’de her 10 kadından 4’ünün şiddete uğruyor olması son derece üzücüdür. Şiddetin insanlık suçu olduğunu, kadına yönelik şiddetin ise yanlış olduğunu toplumumuza anlatmak yerel yönetimlerin görevleri arasında yer almaktadır” dedi.

BAŞKAN SÖZEN’DEN ANLAMLI MESAJ

Başkan Sözen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de şu sözlere yer vererek kutladı.

Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiştir. Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur.

ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Türkiye’de son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarının artması çok çok üzücüdür. İstatistiklere göre her 10 kadından 4’ünün şiddete uğraması düşündürücüdür. Oysa şiddet bir insanlık suçudur.

KADIN HAKLARI HASSASİYETİMİZ

Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Sosyal demokrat bir belediye olarak, sadece kadın hakkı değil, insan hakkı ve demokrasinin vazgeçilmez bir koşulu olarak gördüğümüz kadın hakları konusunda, hassasiyetimiz her kesim tarafından bilinmektedir. Manavgat’ın geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan destek aldık ve almaya da devam edeceğiz. Belediyemizde de gerek meclis kadrolarımızda, gerek diğer birimlerde kadınlarımızla hep birlikte elele görev yaptık.

TOPLUMUN DİNAMİZMİ KADIN

Başkan Sözen şöyle devam etti. “Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınların fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir. Bu durum görev süremiz boyunca artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm emekçi kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum”