MANAVGAT’IN TOROS KADINLARI ÜRÜNLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKAR

MANAVGAT’IN TOROS KADINLARI ÜRÜNLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Manavgat Belediyesi’nin, kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla oluşturduğu Toros Kadınları Emek Pazarı Projesi tüm hızıyla ilerliyor.

Manavgat Belediyesi’nin önderliğinde, MATSO ve MASİAD’ın desteklediği projede Toros Kadınları Emek Pazarı Projesi’ne katılacak olan örnek tezgahlar, jüri tarafından değerlendirildi. Projein demo sunumuna Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik ve Hasan Şimşek katıldı. Geçtiğimiz ay Manavgat Belediyesi tarafından verilen İletişim, Hijyen, Atölye (aşçılık ve el sanatları) ve Halkla İlişkiler eğitimlerinden geçirilen Gıda dalında 49, el sanatları dalında ise 60 kadın, jüri üyelerine en güzel ürünleri sunmak için birbiriyle yarıştı.

7K4A0396

PROFESYONEL JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ

Jüri üyeliklerini Gıda kategorisinde İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Sorumlusu Fatma Yücel, MATSO Temsilcisi Zeynep Sönmez, Sea World Otel Aşçısı Doğan Çolak, Boğaz Otel Aşçısı Alaaddin Budan, Ali Bey Hotel’s Standartlar Müdürü Can Ayaz yaparken, el sanatları dalında ise Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi Sorumlusu Emine Çataltaş, MASİAD’ı temsilen Esma Özden Çetin, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Deniz Ekici, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi eğitmeni Zühal Candemir, Halk Eğitim Merkezi Takı Eğitmeni Fikriye Özdere yaptı.

7K4A0266

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Manavgat Belediyesi’nin büyük yatırımı Pazartesi Pazarı kompeksi içerisinde kendileri için özel olarak hazırlanan standların başına geçen Manavgatlı kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Jüri üyeleri birbirinden çeşitli yiyecek, içecek ve el sanatları ürünlerini hijyen, lezzet, ambalaj, sunum, özgünlük, görsellik, iletişim gibi ayrıntılarla değerlendirirdi. Gıda dalında kadınların özene bezene yaptığı Manavgat’a özgü tarhana, bal, reçel, çeşitli otlar, turşular, içecekler ve ev yapımı yiyecekler büyük ilgi gördü.

7K4A0258

BAŞKAN SÖZEN’DEN PROJEYE BÜYÜK DESTEK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kadınlarla hoş sohbet ederek, onların yaptığı ürünlerden tattı. Projenin Türkiye çapında ses getirecek bir çalışma olduğunu dile getiren Başkan Sözen, tüm katılımcılara başarılar dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Şükrü Sözen, “Bu projede amacımız kadınlarımızın biraz daha üretime teşvik edilmeleri, Manavgat ve aile hayatlarına katkı yapmaları. Bunun için belediye olarak büyük bir çaba sarf ediyoruz. Aynı zamanda da Pazartesi Pazarı’mızı daha aktif hale getirmek için bir çabadır bu çalışma. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi. Toros Kadınları Emek Pazarı’nın resmi açılışının ise 16 Eylül’de yapılacağı açıklandı.

7K4A0323

7K4A0367