MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL YATIRIM ATAĞI

DSC_4117 MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL YATIRIM ATAĞI

Manavgat Belediyesi, büyük sosyal yatırımlarından olan Kız Öğrenci Misafirhanesi, Çocuk Kültür Merkezi ile Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’ni düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete açtı.

İnsan odaklı sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışan Manavgat Belediyesi, hizmetlerine her gün yenilerini ekliyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent halkının ihtiyaç duyduğu en önemli sosyal yatırımlarından olan Kız Öğrenci Misafirhanesi, Çocuk Kültür Merkezi ile Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’ni, muhteşem bir törenle hizmete açtı.

KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ ÖNÜNDE AÇILIŞ

Mimar Sinan Mahallesi, Hasan Fehmi Boztepe Caddesi’nde yeni yaptırılan 5 katlı Kız Öğrenci Misafirhanesi önünde yapılan açılış törenine Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, MESO Başkanı Hasan Çelik, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, Kız Öğrenci Misafirhanesi’nde kalan kız öğrenciler, Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi öğretmen ve öğrencileri, mahalle sakinleri ile Manavgat halkı katıldı. Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşı’nın ardından, açılışı yapılan sosyal yatırımların tanıtıldığı kısa filmin gösterimi yapıldı. Açılış töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hizmetlerinde her zaman merkezine insanı koydukları sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini söyledi. Kentin ihtiyacı olan Kız Öğrenci Misafirhanesi, Çocuk Kültür Merkezi ile Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Sözen, sosyal yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

SOSYAL PROJELER DEVAM EDECEK

Sözen, “Hizmetlerimizin odak noktası her zaman insan oldu. Merkezine insanı koyduğumuz bu çok önemli yatırımlarımızı kentimize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu kent hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Manavgat’ın standartlarını yükseltmek için çaba harcıyoruz ve harcamaya devam edeceğiz. Sıkıntılara göğüs gererek yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda desteğini bizden esirgemeyen Manavgat halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Projelerimiz durmaksızın devam edecek. Yatırımlarımız tüm Manavgat’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇAĞDAŞ ATATÜRKÇÜ GENÇLER İÇİN

Başkan Şükrü Sözen, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk devrimlerine sahip çıkan çağdaş bir gençliğin yetişmesine önem verdiklerini bu yüzden de eğitime yatırım yaptıklarını da vurguladı. Sözen, bu amaçla kırsal mahallelerde okula gidip gelmekte zorlanan kız öğrencileri için 52 yatak kapasiteli kız öğrenci misafirhanesini inşa ettiklerini söyledi. Sözen, öğrencilerin her türlü konfora sahip misafirhanede güvenli bir şekilde kalabileceğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, Çocuk Kültür Merkezi’nde de 7-14 yaş aralığındaki çocukların kendilerini ilgi duydukları sosyal, bilimsel olarak veya okul eğitimlerine katkı olacak şekilde geliştirebileceklerini anlattı. Başkan Sözen, 10 yataklı Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesinde ise, ekonomik koşulları yerinde olmayan hasta yakınlarının, güvenli bir şekilde kalıp ihtiyaçlarını giderebileceğini dile getirdi.

586A0039

Ardından açılış kurdelesi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi. Kurdele kesimi yapılırken kız öğrenciler ellerindeki uçan balonları hep birlikte havaya uçurdu. Kurdele kesiminin ardından davetliler Kız Öğrenci Misafirhanesini hep birlikte gezerek, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

586A0034

586A9938