Manavgat Belediyesi Kenti Lalelerle Süslüyor

17Belediyecilik hizmetlerinin yanında ilçenin güzel görünmesine de önem veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen kentin dört bir yanının çiçeklerle donatılması talimatını verdi.

Bunun üzerine harekete geçen Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, harıl harıl çalışmaya başladı. İlk çalışmalar kapsamında 25 bin adet lale soğanı alındı. Şehir giriş ve çıkışıyla Manavgat Belediye binası girişi, Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi, İmam Hatip Kavşağı, Demokrasi Kavşağı, Yapay Şelale önü, Sorgun kavşağı gibi önemli geçiş noktalarında yapılan ekim işlemleri ise belediye ekiplerinin düzenli çalışmasıyla birlikte tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri,sarı,kırmızı, mor gibi renklerde olan lalelerin Şubat ayı sonu, mart ayı başlarında açacağını söyledi.

Lale soğanının fazla bakım ve sulama gerektirmediğini dile getiren yetkililer, ancak vatandaşlardan ekilen soğanları açıncaya kadar koruma ve zarar vermemeleri ricasında bulundu. Yetkililer, ``Başkanımız Şükrü Sözen, kentin güzel görünümüne büyük önem veriyor. Bu nedenle şubat ayı sonunda açacak lalelerimizi ekimini yaptık. Şimdi çalışmalarımızı diğer çiçeklendirme ve ağaç dikim işleri üzerinde yoğunlaştıracağız. Lalelerimizin yeşermesini sabırla bekleyeceğiz`` dedi.