Manavgat Heyeti Eskişehir`den Döndü

Geçtiğimiz haftalarda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın`ı ağırlayan ve ardından hafta sonu da Eskişehir`e giden Manavgat heyeti, inceleme gezisinden döndü.

Manavgat`ta Anadolu Üniversitesi`ne bağlı bir Açıköğretim Danışma, Sınav ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi ve buna bağlı olarak geliştirilmesi planlanan eğitim kurumlarının kurulması amacıyla Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Davut Aydın`ın başlattığı girişimler, tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın`ın Manavgat`ta ağırlanmasından sonra hafta sonunda Eskişehir`e giden heyet, inceleme gezisinden döndü.

Eskişehir örneği
Eskişehir`de her zaman övgüye değer bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin kentleşme çalışmaları ve üniversite yerleşkelerini incelemek, üniversitenin kentin gelişimine nasıl katkı yaptığını görmek amacıyla Manavgat Belediyesi`ne ait otobüsle yola çıkan heyete Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu başkanlık etti. Geziye, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, MATSO Başkanı Şükrü Vural ve MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş katılmazken, heyette belediye başkanları, oda başkanları, CHP, AKP ve MHP meclis üyeleri, Belediye Fen İşleri Müdürü ve çalışanları ile bazı işadamları yer aldı.

Üniversite yerleşkesinde gezinti
Üniversitenin misafirhanesinde Rektör Prof. Davut Aydın tarafından ağırlanan heyet, birlikte yapılan sabah kahvaltısından sonra üniversite yerleşkesini gezdi. Anadolu Üniversitesi`nde Öğrenci Merkezi, Mimarlık Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Sivil Havacılık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Açıköğretim Fakültesi kitap basım yerlerine giden heyet, buralarda öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından ağırlanarak bilgilendirildi. Rektör Davut Aydın`ın Manavgat heyetiyle yakından ilgilenmesi takdirle karşılandı. Anadolu Üniversitesi, yerleşkesi ve Manavgat`ta yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi veren Rektör Aydın, yasal prosedürler ve üniversite tüzüğü çerçevesinde daha önce Manavgat`ta da görüşülen Belediye Hastanesi binasının tahsisi yapıldığı takdirde en kısa sürede Açıköğretim Danışma Bürosu açma isteklerini tekrarladı. Bürodan 30 bin öğrencinin işlem yaptırabileceği belirtildi.

Sivil Havacılık Okulu
Türk Hava Yolları`na pilot yetiştiren ve 20 den fazla uçakları bulunan Sivil Havacılık Okulu için Kum Mevkii`nin altında uygun olan alanın kendilerine tahsis edilmesi halinde, yapacakları hava alanında havacılık ve pilot eğitimlerini verebileceklerini dile getiren Prof. Dr. Davut Aydın, Manavgat Belediyesi`nin de Ulaştırma Bakanlığı`ndan alacağı izinle, Manavgat`ın sivil bir havaalanına kavuşmuş olacağını kaydetti. Side ile Arkeoloji Fakültesi`nin zaten bir çalışması bulunduğunu ve yer tahsisi yapılırsa, yılın 12 ayında ekip ve öğrencileri ile lojistik destek verecek bir merkez oluşturacaklarını da dile getiren Aydın, Üniversite bünyesinde 6 Aralık`ta açacakları, uydudan yayın yapacak olan TRT eğitim kanalının uydu merkezlerini de Manavgat`ta kurup yayını buradan yapmayı planladıklarını, Manavgat`a uzun vadeli, kalıcı bir faaliyet içerisinde olmak istediklerini ifade etti.

Manavgat`a katkı
Anadolu Üniversitesinin 3`ü uzaktan öğretim veren 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma geliştirme uygulama birimiyle, toplamda 1 milyon 300 bin açık öğretim öğrencisi bulunduğunu tekrarlayan Rektör Aydın, Antalya`daki 30 bin öğrencisine kayıt, danışmanlık, yüzyüze eğitim, uzaktan eğitim gibi hizmetleri verebileceklerini, Akdeniz Üniversitesi hocaları ile teknik ve örgün eğitim verebilecekleri 2. öğretimin de yapılacağı danışma ve merkez için istedikleri, buraya yapacakları yatırımlarla Manavgat`a daha fazla katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Şehri gezdiler
Manavgat heyeti, gezinin ikinci gününde Eskişehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı`nın rehberliğinde şehri gezip belediye çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi aldı. Heyet, Eskişehir`de Yeni Kent Parkını, Şehir Tiyatroları Binasını, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi`ni, Parke, Taş Heykel Döküm Atölyeleri ile Tekne Yapım Atölyesini gezdi. Porsuk Çayı`nda bir geziye çıkan heyet, Porsuk Çayı Plajı, Olimpik Yüzme Havuzu`nu, park içindeki göleti de hayranlıkla izledi. Manavgat Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Rektör Prof. Davut Aydın`a bir plaket sunarak kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. Halimoğlu, "Bu gezinin hepimizin ufkunu açtığına ve çok yararlı olduğuna inanıyorum. Bizleri Eskişehir`de ağırlayan Prof. Davut Aydın`a teşekkür ediyoruz" dedi.