Başkanımızın İşitme Engellilerle Bot Gezisi

Antalya ve Manavgat bölgesindeki işitme engelli vatandaşlar, Manavgat Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen bot gezisiyle unutamayacakları bir gün yaşadı. Başkan Şükrü Sözen'in de başlangıcında katıldığı gezide, işitme engelliler gün boyunca denize girdi, oyunlar oynayıp birbirleriyle kaynaştı.

Manavgat Belediyesi, Antalya ve Manavgat İşitme Engelliler Derneği üyeleri, sporcuları ve yöneticilerinin katıldığı bir bot gezisi organize etti. Eski Balıkhane’den başlayan kaynaşma ve dayanışma gezisine, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Antalya İşitme Engelliler Dernek Başkanı Metin Çakar, Manavgat İşitme Engelliler Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, İşitme Engelliler Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Ahmet Gönüllü ve Antalya ve Manavgat'ta yaşayan 100 kadar işitme engelli vatandaş katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de gezi başlangıcına katılarak işitme engelli vatandaşlarla sohbet edip günlerinin güzel geçmesi dileğinde bulundu.

Oyunlar oynayıp eğlendiler
Eşleri ve aileleri ile birlikte kaynaşma gezisine çıkan işitme engelliler, günlerine tavla turnuvasıyla başladı. Manavgat Irmağı'ndan sonra denize ulaşılan gezide işitme engelliler, denize girerek serinledi. Öğle saatlerinde yine Manavgat Belediyesi'nin hazırlattığı güzel yemeklerden yiyen engelli vatandaşlar daha sonra toplanarak hazırladıkları gösterileri sundu, kimi zaman göbek attı, kimi zaman esprili oyunlar oynadı. İşitme engelli diliyle aralarında anlaşmaya çalışan grubun mutluluğu ise görülmeye değerdi. Çoluk çocuk, gönüllerince eğlenen grubu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek bir an bile yalnız bırakmayarak mutluluklarını paylaştı. Gün sonunda tavla şampiyonu olan gence ödülünü de yine Hasan Şimşek verdi.

Kaynaşma fırsatı buldular
Manavgat Belediyesi'nin organizasyonu ile düzenlenen gezide dernek üyeleri ve aileleriyle kaynaşma fırsatı bulduklarını belirten Manavgat İşitme Engelliler Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, bu tür gezileri imkanları ölçüsünde yapacaklarını söyledi. Aydın, "Bizim sessiz dünyamızı renklendirerek bu geziyi organize eden Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ve Özel Kalem Müdürü Hatice Yıldırım'a yürekten teşekkür ediyorum. Kendisi bize her zaman destek verdi ve bundan sonra desteğe devam edeceğini biliyoruz" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ise, "İşitme Engelliler Spor kulübü üyeleriyle takımın 1. lige çıkması sırasında tanıştık. Biz Manavgat Belediyesi olarak sizleri ağırlamaktan çok memnun olduk. Birlikte güzel bir gün geçirdik. Sizlerle olmak bize onur verdi. Umarım siz ve aileleriniz de buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorsunuz" dedi.