Engelleri aşarak başardılar.

Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü, Pazar günü Muğla Ortaca İşitme Engelliler Futbol takımı ile oynadığı maçtan sonra 1. lige çıktı. "Engelleri aşarak başardık" sloganını kullanan takım, sevinçlerini başarılarında katkısı bulunanlarla paylaştı.

Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü, bu yıl tüm dallarda önemli başarılara imza attı. Kulüp, İkinci Futbol liginde namağlup olarak şampiyon oldu. Son maçlarını Muğla Ortaca İşitme Engelliler futbol takımı ile oynayan İlçemizin temsilcisi müsabakayı 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek şampiyonluğunu coşkulu şekilde kutladı.

Manavgat İşitme Engellilerin Futbol maçına Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Manavgat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hatice Yıldırım, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Başoğlu, Manavgat Orman İşletme Müdürü ve çok sayıda vatandaş katılarak coşkuya ortak oldu.

Bize acımayın anlayın
Maç sonrasında şampiyon takıma katkılarından dolayı plaket verme töreni yapıldı. Plaket töreninin sunuculuğunu Mustafa Erol yaptı. "Hepimiz işitme engelli adayıyız. Hangimizin her hangi bir yönde engelimiz yok ki. Önemli olan engelimizin olmadığı alanlarda başarılı olmamızdır. Manavgat İşitime Engelliler Spor Kulübünün tüm bireyleri bize bu konuda örnek olmuşlardır. Onlar bizim yüz akımızdır. İşitme engelli olan kardeşlerimiz bizden onlara acımamızı değil onları anlamamızı beklemektedirler. Onun için bugün akşam sizden bir 5 dakika izlediğiniz filmin sesini kapatmanızı istiyorum" diyen Mustafa Erol daha sonra destek olan kişi ve kurumları sahneye davet etti.

Plaketler verildi
Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'nun plaketini, Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı, aynı zamanda futbol takımının da kaptanlığını yapan Milli Futbolcu Hasan Hüseyin Aydın verdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in plaketini ise Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek aldı. Şimşek konuşmasında, "Başkanımızın selamını getirdim. Kendisi Manavgat dışında olduğu için çok istediği bu törende olamamıştır ancak tüm gücüyle yanınızda olduğunu belirtmiştir. Belediye olarak her zaman bu özverili ve başarılı takımımızın yanında olacağız" dedi.

Yemekle kutladılar
Manavgat Belediyesi, 1. lige çıkmayı başaran İşitme Engelliler Spor Kulübü’nü akşam Melas Restoran’da verilen şampiyonluk yemeğinde de yalnız bırakmadı. Yemeğe Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Manavgat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hatice Yıldırım ile kulübe katkıda bulunan Mahir Özden, Ali Uslu da katıldı. Şampiyonluklarını kupalarını kaldırarak kutlayan kulüp oyuncuları, 1. ligde de aynı başarıyı yakalayacaklarına söz verdi. Kulüp Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, işitme engelli konuşma diliyle “Engelleri aşarak başarıyı yakaladık. Engellerimizi aşmamızda yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” diye anlatımda bulundu.

Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü tarafından plaket alan kişi ve kurumlar şu şekilde

Kasım Fikret DAYIOĞLU (Manavgat Kaymakamı)
Şükrü SÖZEN (Belediye Başkanı)
Ahmet BAŞOĞLU (Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü )