Başkanımızdan Dünya Çevre Günü Mesajı...

Başkanımız Şükrü Sözen "5 Haziran Dünya Çevre Günü" ve "Çevre Haftası" dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Tüm Manavgat halkını daha temiz ve sağlıklı bir Manavgat'ı yaratmak için işbirliğine çağırıyoruz" dedi.

Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Hava, su ve toprak insan yaşamı için gerekli ana unsurlardır. Bu unsurlardan birinin bozulması dahi, doğal dengeyi bozacak ve canlılar için de yaşanmaz bir ortam oluşmasına sebep olacaktır.

Çevre sorunları, bugün ülkemizi içten ve dıştan saran potansiyel bir tehdit halini almış, küresel ısınma sorunu ve daha bir çok yaşamsal fonksiyondan bizi mahrum edecek duruma getirmiştir.

Çevrenin korunması bütün kamu kuruluşlarının, uluslararası kuruluşların ve tüm gönüllü kuruluşların görev alanlarının ayrılmaz bir parçasıdır.

Biz de Manavgat Belediyesi olarak görevimizin ve çevre sorunları konusundaki sorumluluğumuzun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz.

Çevre değerlerinin korunması konusuna hassasiyetle yaklaşacağımıza söz vermiştik ve bu duyarlılığın hiçbir zaman eksilmeden devam edeceği konusunda sözümüzde duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

İnsanların daha mutlu, daha sağlıklı ve daha güvenli bir fiziki çevrede yaşaması için gerekli ortamı yaratmak öncelikli hedefimiz olacaktır. Manavgat'ın yeniden yapılanması sürecinde bilimin, yasaların ve toplumsal ihtiyaçların dışında öncelikli yaklaşımımız çevremizin, doğamızın korunması olacaktır.

Bu ilkeler doğrultusunda belediyecilik hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Çevre değerlerini ve doğayı korumaya söz verdiğimiz belediyecilik anlayışımızda yeşile ve ağaca daha çok yer vereceğiz. Manavgat'ı yeşerteceğiz. Kent ekonomisinin gelişimi ve temiz bir doğa için denizin ve ırmağın korunmasının her zaman takipçisi olacağız.

Biz hiçbir zaman unutmuyoruz ve hiç kimse de unutmamalı ki, doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır. Mirasımızı el birliğiyle koruyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manavgat halkının Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya ve Manavgat için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum.

Saygılarımla.

Şükrü SÖZEN