BAŞKAN SÖZEN'İN KAZAK KONUKLARI

.

Başkan Sözen’in Kazak konukları

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği’nin (MAGİAD) davetlisi olarak Manavgat’a gelen toptan gıda, market, balık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Kazak işadamları, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti. Başkan Sözen, MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba’nın öncülük ettiği heyeti büyük bir nezaketle karşıladı.

...

MAGİAD Başkanı Kaba, Kazak işadamlarının Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticari faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla Manavgat’a geldiklerini belirterek bu amaçla bir dizi görüşmeler yapacaklarını anlattı. Başkan Sözen, işadamlarına Manavgat ile ilgili bilgiler verdi. Manavgat’ın Antalya’nın en büyük turizm bölgesi olduğunu belirten Başkan Sözen, turizm sektörünün yazın hareketli olduğunu, kış aylarında ise istihdam sorununun yaşandığını dile getirdi. Başkan Sözen, Manavgat’ta bir organize sanayi bölgesinin bulunmamasının da eksiklik olduğun belirterek bu konudaki girişimleri anlattı. Sözen, Manavgat’ta üretim yapan, dışarıya ürettiği ürünü satan girişimci işadamlarına bölgede çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Sözen, “ Kazakistan ve Türkiye arasındaki ticari bağların gelişmesi adına burada bulunmanız ve bizleri ziyaret etmeniz oldukça gururlandırdı. Bölgemizde yaptığınız çalışmalar, attığınız ilk adımlar inşallah verimli geçmiştir. Çalışmalarınızın ticarete ve kalkınmaya dönüşmesinin hem Manavgat’a hem size katkısı olmasını yürekten isteriz. İnşallah bir sonraki yıl bizler sizleri ağırlarız. Bölgemizdeki ticaretin artması için yatırımcı iş adamlarına büyük ihtiyacımız var. Bölgemizdeki istihdam sorununun çözülmesi bu tür ticari ilişkilerin artmasıyla olacaktır. Bölgemizde bir organize sanayi bölgesinin kurulması için de girişimlerimiz devam etmekte. Kazak misafirlerimize Kazakistan’dan kalkıp buralara geldikleri için de teşekkür ederiz” dedi. MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba ise, Kazak işadamlarının bölgede faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ettiklerini, bahçe ve seralarda inceleme yaptıklarını anlattı. Kaba, Kazak işadamlarının Manavgat’taki işadamları ile bir araya gelerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaları yürüttüklerini de vurguladı. Ziyaret sonunda işadamları Kazakistan’ın yöresel kıyafetini Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e hediye ederek yakın alakasından dolayı teşekkür etti.

_DSC0878 DSC_3027