Kültür Merkezi Açılışı

Kültür Merkezi Davetiye.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ

14 KASIM’DA AÇILIYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in dev yatırımlarından birisi olan Atatürk Kültür Merkezi, 14 Kasım 2014 Cuma günü Kubat konseri ve çeşitli etkinliklerle açılacak.

Davetiye iç-01.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ

14 KASIM’DA AÇILIYOR

Manavgat Belediyesi Kültür Merkezi, 14 Kasım 2014 Cuma Günü açılıyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in dev yatırımlarından birisi olan Kültür Merkezi’nin açılışı, bölgemizde 25 Ekim’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiş, 29 Ekim kutlamaları kapsamında yapılacak olan konser de iptal edilmişti. Geçen zaman içerisinde Manavgat Belediye Meclisince yeni inşa edilen Kültür Merkezi’ne, Atatürk Kültür Merkezi adı verilmişti. Yapılan programa göre Manavgat’ın kültür ve sanat geleceğine yön verecek Atatürk Kültür Merkezi, 14 Kasım Cuma günü, kokteyl, Antalya Oda Orkestrası Konseri, resim ve fotoğraf sergileri ve Kubat konseriyle açılacak.

ODA ORKESTRASI, SERGİLER VE KONSER

Manavgat halkının kültür, sanat ve spor alanında geleceğini şekillendirecek olan Atatürk Kültür Merkezi Kompleksi 14 Kasım Cuma günü Saat 17.00’de düzenlenen kokteyl ve kurdele kesimi ile birlikte açılacak. Açılış töreni sonrasında ise Tevfik Köymen’in fotoğraf, Nermin Alat’ın Resim Sergileri sanatseverlerle buluşacak. Saat 18.00’de ise Antalya Oda Orkestrası bir konser verecek. Akşam ise Saat 19.30’da Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in halka hitabından sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat Kültür Merkezi önünde sahne alarak Manavgat halkına bir konser verecek.

SÖZEN; “BU COŞKUYU HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sözen, Kültür Merkezi’nin kentin geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi olduğunu belirterek Manavgat halkını açılış coşkusunu birlikte yaşamaya davet etti. Başkan Sözen, “Sözen, “İnsan odaklı, yatırımcı belediyecilik anlayışımız gereği her zaman halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını geleceğin 50 yılını planlayarak değerlendirdik ve yatırımımızı buna göre yaptık. Manavgat’ımızda bir kültür merkezimizin olmaması büyük eksiklikti. Halkımızın bu ihtiyacını da gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son derece titiz hazırlanmış mimarisi ile kültür merkezimiz, kentlinin buluşma noktası olacak. Kültür ve sanatın kalbi burada atacak. Gelin Atatürk Kültür Merkezi’mizin açılış onurunu hep birlikte yaşayalım” dedi.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nin temeli, 10 ay önce, eski futbol sahası olarak kullanılan 36 bin 359 m2’lik alan üzerinde atılmıştı. Yapılan çalışmada 5 bin 576 m2 inşaat alanı üzerine Kültür Merkezi kompleksi oturtuldu. Alan içerisinde 5 bin 780 m2’ye otopark alanı ayrılırken, toplam 7 bin 306 m2’lik alan üzerinde de spor tesisi alanı yerleştirildi. Kültür Merkezi kompleksi içerisinde 510 kişilik 1 adet toplantı salonu, 600 kişilik 1 adet tiyatro salonu, 60 kişilik 1 adet Sivil Toplum Örgütlerinin kullanacağı toplantı salonu, STK ofisleri, 1 adet spor hizmet binası, 2 adet tenis kortu, 1 adet skateboard alanı, 1 adet 7 delikli mini golf alanı, basket ve voleybol alanı, 325 m2’lik müzik ritmli su gösterisi havuzu, 1 kafeterya tesisi, çocuk oyun grupları, 190 m2’lik kayar led ekran ve 1 adet saat kulesi yer alıyor.