BARIŞIN SEMBOLU HEYKELLER MANAVGAT’TA

DSC_1673

BARIŞIN SEMBOLU HEYKELLER MANAVGAT’TA

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile bu yıl 2’incisi düzenlenen ”Barış” temalı “Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu”, Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’ndaki kapanış töreni ile sona erdi.

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile bu yıl 2’incisi düzenlenen ”Barış” temalı “Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu Yukarıpazarcı Irmak Kıyısında düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, MESO Başkanı Hasan Çelik, heykeltıraşlar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları, sanatseverler ve Manavgat halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Başkan Şükrü Sözen’in şehir dışında olması nedeniyle temsilen bir açılış konuşması yaptı.

DSC_1614

Hasan Şimşek, 26 Eylül tarihinde ilk çalışmalarına başlanan, 28 Eylül’de Manavgat halkı, Başkan Sözen, heykeltıraşlar ve üniversite öğretim üyelerinin katıldığı bir açılış töreni ile başlayan sempozyumun 21 gündür devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin barışa çok ihtiyacı olduğu bir dönemde sempozyumun temasını özellikle barış olarak belirlediklerini anlatan Hasan Şimşek, üretilen sanat eserlerinin “Barış”a vesile olmasını temenni ettiğini söyledi. Şimşek, emeği geçen sanatçılara ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Erol Gürpınar ise Manavgat’ta böylesine anlamlı bir sempozyumu düzenledikleri için gururlu olduklarını söyledi. Gürpınar, “Manavgat’ta bu sempozyumun yapılması her anlamda büyük bir kazanç sağladı.

DSC_1636

DSC_1645

Öğrencilerimiz, asistanlarımız çalışmanın içinde yer alarak kendilerini geliştirdi. Kent halkı ise bu sanatı izleme imkanı buldu.Ülkemizin içinden geçtiği süreçte bence çok anlamlı bir sempozyum oldu. Barışı sağlam zemine oturtmak önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sanata ve sanatçıya değer veren başta Belediye Başkanı Şükrü Sözen olmak üzere, farklı ülkelerden gelen ve ülkemizin sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık” dedi. Ardından 12 eser heykeli üreten heykeltıraş Almanya’dan Roland Mayer, İspanya’dan Maguel İsla, İtalya’dan Alessia Farconi, Ukrayna’dan Vasyl Tatarsky, Bulgaristan’dan Zdravko Zdravkov Türkiye’den ise Ahmet Özer, Ayhan Yılmaz, Ömer Emre Yavuz, Enver Güner, Ferit Yazıcı, Dilşad Akçayöz ve Özcan Özkarakoç’a katılım plaketleri belediye başkan yardımcıları Hasan Şimşek, Sebahat Çevik, Aydın Öz ve Semra Öztürk tarafından verildi. Rektör Yardımcısı Prof . Erol Gürpınar da sanata ve sanatçıya önem veren Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e plaket ve hediye sundu. Prof. Gürpınar ve Dekan Yardımcısı Doç. Ömer Zaimoğlu’na plaket tabakları ise MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Hacer Bakır Sert tarafından verildi. 21 gün boyunca görev yapan asistan öğrencilere ve katkıda bulunan sponsorlara da hediyeler ve plaketler takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından heykeller tek tek gezilerek tanıtıldı. Heykeltıraşların ürettiği 12 adet eser heykel düzenlenen kapanış törenin ardından Manavgat halkına hediye edildi.

DSC_1674

DSC_1678