MİNİKLER AKDENİZ KÜLTÜRÜNÜ TANITTI

Manavgat Belediyesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 12 -18 Aralık Yerli Malı Haftası’nda muhteşem bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, kreş öğretmenleri, öğrenciler ve kreş çalışanları katıldı.

Öğrenciler, Akdeniz tarımında önemli yeri olan susam, pamuk gibi ürünleri tanıtırken; gözleme ve sarma yaptı, halı dokuyup, dikiş makinesiyle dikiş dikti. Bazı öğrenciler ise manav reyonunda kuruyemişleri sergiledi. Akdeniz Bölgesine özgü yerel kıyafetleriyle etkinliğe katılan çocukların sahnelediği “güreş müsabakası” ise eğlenceli anlara sahne oldu.

ÖRF ve ADETLERİMİZİ ÖĞRENİYORLAR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de etkinlik boyunca çocuklarla yakından ilgilendi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerli Malı Haftasının önemine dikkat çeken Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “Eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın hem eğleneceği hem de öğreneceği etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın kültürel değerlerimizle örf ve adetlerimizi öğrenmesi noktasında bu etkinlikler çok kıymetli” dedi. Etkinliğin sonunda ise öğrenciler ve öğretmenler, kreş bahçesinde yerli malı kapsamında hazırlanan yiyeceklerden hep birlikte keyiflice yedi.