Zabıtadan Denetim Atağı

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,toplum sağlığı ve genel düzenle ilgili olarak yaptığı denetimleri sıklaştırdı.

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,Ramazan ayı boyunca yaptıkları denetimleri sıklaştırdı. Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ilgili ekipler,son bir ay içinde Ekmek Fırınları ve Unlu Mamuller Satışları noktalarında ve Şehiriçi Minibüslerinde sık sık denetimlerde bulundu.Son bir ayda 30 adet ekmek ve pide fırını denetlendi.Yapılan denetimlerde ekmek ve pidelerin gramajları kontrol edildi.Üretim yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakıldı.Ruhsat denetimleri ve çalışanların sağlık karneleri kontrol edildi. Sigortalı işçi çalıştırma durumları da incelendi.Yapılan incelemelerde kent içindeki üretim yerlerinde eksik ekmek ve pide gramajına rastlanmadığı belirtildi.

Zabıta ekipleri,3 işyerine hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.Her gün düzenli olarak yapılan denetimlere Biri Gıda Mühendisi olmak üzere 3`de zabıta memuru katıldı.Zabıta Müdürlüğü ekipleri,ayrıca şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren otobüsleri de denetledi.106 araç üzerinde denetim uygulandı.Yapılan denetimlerde fiyat tarifesine uyulup uyulmadığı,toplu taşıma araçlarında sigara içilip içilmediği,uyarı levhalarının bulunup bulunmadığı,yaz sezonu içinde klimaların faal olup olmadığı ve halkımızın denetim esnasındaki şikayetleri incelendi.Kurallara riayet etmeyen 9 araç ve araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı. Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre denetimlerin sürekli rutin olarak devam edeceği belirtildi.