Yılın Annesi Gülderen Şarlak

Hakkari`nin Şemdinli İlçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak`ın annesi Gülderen Şarlak, Manavgat Belediyesi`nce yılın annesi olarak belirlendi. Nisan ayı başında 28 yaşındaki oğlunu şehit veren Matematik Öğretmeni anne Gülderen Şarlak`a yılın annesi onur ödülünü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Saat 14.00`de acılı ailenin evinde sunacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Bölgemizden bir evladımızı daha hain teröre kurban verdik. Acımız çok büyük. Ancak oğlunu bu topraklar için şehit veren annemiz Gülderen Şarlak`ın yüreğindeki acının bambaşka olduğunu biliyoruz. Gülderen Hanım, 28 yaşına kadar getirdiği genç evladını şehit verdikten sonra onurlu ve gururlu dik duruşuyla, büyük acıya katlanmasıyla çok yüksek bir mertebeye ulaşmıştır. Gülderen Hanım gözümüzde yüce bir anne ve değerli bir varlıktır. Gülderen Şarlak artık hepimizin annesidir. Manavgat Belediyesi olarak onu `Yılın Annesi Onur Ödülüne` layık gördük,kendisine evinde takdim edeceğiz" dedi.