Belediye Yağmur Suyu Giderlerini Temizliyor

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı Yağmur Suyu ekipleri, ilçede olası bir şiddetli yağmurda vatandaşların sel felaketine maruz kalmamaları için gider temizleme çalışmaları başlattı.

Muhtemel yağacak olan yağmurlar öncesinde yaklaşık bir haftadır seferber olan ekipler, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan tüm yağmur suyu giderlerini vidanjörler yardımıyla temizliyor. Çalışmalar kapsamında Aşağı Pazarcı Bölgesi, Antalya Caddesi, Yunus Emre Caddesi, Orhangazi Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Demokrasi Bulvarı, Perşembe Pazarı civarı ve kentin diğer ana arterlerinde yağmur suyu giderleri temizlikleri yapıldığı belirtildi. Kış ayları süresince gider temizliklerinin sürekli yapılacağı açıklandı. Çalışmaları titizlikle yürüten Fen işleri Müdürlüğü yetkilileri, temizlenen yağmur suyu giderlerinden akıl almaz çöplerin çıktığını, bu yüzden kullanım konusunda vatandaşlardan daha hassas olmalarını istedi.

Yetkililer,``Temizlik yaptığımız yerlerde yağmur suyu giderlerinden araba lastiği parçaları bile çıktı. Özellikle kent esnafımızdan işyerlerini süpürürken çöplerini mümkün olduğunca giderlerden uzak tutmalarını, vatandaşlarımızın da yollardan geçerken ellerindeki çöpleri yağmur suyu giderlerine atmamalarını rica ediyoruz. Bu temizlikler sayesinde yağmur yağdığında caddelerimizdeki su basmalarını da bir derece önlemeyi hedefliyoruz`` dedi.