Manavgat Belediyesi`nde Yağlı Güreş Hazırlığı

Manavgat Belediyesi 29 Eylül Pazar günü yapılacak olan 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kum Mevki`ndeki yeni Manavgat Belediyesi Atatürk Stadyumu`nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Perşembe Günü Saat 17.30`da Kırkpınar başpehlivanlarının ve halkın katılımıyla yapılacak olan Güreş Korteji`nin ise oldukça renkli geçmesi bekleniyor.

Manavgat Belediyesi 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri,29 Eylül 2013 Pazar Günü Kum Mevki`ndeki yeni Manavgat Belediyesi Atatürk Stadyumu`nda yapılacak.Manavgat Belediyesi ekipleri,10 bin kişinin izlemesi beklenen Kırkpınar ayarındaki yağlı pehlivan güreşlerinin mükemmel bir şekilde organize edilmesi için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kum Mevki`nde son rötuşları devam eden Atatürk Stadyumu`nda belediyeye ait 20`yi aşkın iş aracı harıl harıl çalışmalarını sürdürüyor.Kum Mevkii Yolu`nda ise vatandaşların rahat bir şekilde stadyuma ulaşmaları için asfalt döküm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.Belediyenin büyük yatırımlarından yeni Manavgat Belediyesi Atatürk Stadyumu,ek tribünlerle birlikte 10 bin kişinin rahatlıkla oturabileceği duruma getirildi.

GÜREŞ KORTEJİ PERŞEMBE GÜNÜ

57`si başpehlivan olmak üzere çeşitli boylarda 600 güreşçinin katılacağı Manavgat Belediyesi 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin bu yıl da güreş sporunda büyük ses getirerek otorite olması bekleniyor.26 Eylül 2013 Perşembe günü Saat 17.30`da Demokrasi Bulvarı`ndan başlayarak güreş korteji düzenlenecek. Oldukça renkli geçmesi beklenen kortej geçişine, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri komite üyeleri, Kırkpınar`da derece almış ünlü başpehlivanlar, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden ile misafir güreş ağaları, Edirne Kırkpınar davul takımı, cazgırlar, mehter alayı ile kıspet giymiş güreşçiler katılarak halkı selamlayacak.

MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Manavgat Belediyesi 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne bu yıl Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban, Recep Kara, Mustafa Kemal Karaboğa, Mehmet Selvi, Hüseyin Çetin, Salih Dorun, Oktay Sancak, Hasan Gündoğdu, Hasan Tuna, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Hüseyin Demir, Fatih Atlı, Bayram Ertan, Hasan Cengiz, Aydın Polatçılar, Fatih Çakıroğlu ve Serhat Balcı gibi Kırkpınar`ın ünlü başpehlivanlarının katılmaları bekleniyor. Bu yıl Manavgat güreşlerinde Kırkpınar`ın meşhur Baş cazgırlarından Şükrü Kayabaş, Pele Mehmet (Mehmet Tura), Hüseyin Kara, Emin Ger, Mehmet Bayram, Salih Bozan da görev alırken, başcazgırlığı ise Bayram Ali Dede yapacak. Edirne Kırkpınar`dan ise 10 kişilik davul-zurna ekibi Perşembe günü Manavgat`a gelecek.

ESKİ GÜREŞÇİLERİMİZ ANILACAK

Türkiye Güreş Federasyonu`na bağlı 36 hakem ve 15 Saha Komiserinin görev yapacağı Manavgat Belediyesi 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri için yarım ton zeytinyağının da hazır edildiği açıklandı.Güreşlerde Türkiye`nin kalbinde yer etmiş rahmetli Cengiz Elbeye ve Recep Gürbüz gibi pehlivanlar da anılacak. Manavgat Belediyesi, bu yıl yapılacak güreşlere turistlerin de katılımını sağlamak amacıyla İngilizce, Rusça, Almanca olmak üzere 3 farklı dilde afiş bastırarak seyahat acenteleri ve turistik tesislere gönderdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm Manavgat halkını Perşembe günü 17.30`da yapılacak olan güreş kortejine ve Pazar günkü 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne davet etti.

BAŞKAN SÖZEN;``ATA SPORUMUZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM``

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Nesilden nesle aktarılan ata sporumuzun bölgemizde yaşatılması ve tanıtımı adına belediyemizin bu yıl ikincisini düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri`ne ve Perşembe günkü kortejimize tüm halkımızı bekliyorum. Halkımızın güreşleri rahatlıkla izleyebilmeleri için ve Manavgat adını Türkiye çapında daha da yüceltecek, halkımıza yakışır bir güreş organizasyonu tertip etmek için ben ve belediye ekiplerim üstün çaba sarf ediyoruz. Bu şekilde yurt içinde ve yurt dışında da bölgemizin büyük tanıtımının yapılacağına inancımız sonsuz. Gelin elele, tek yürek, atalarımızın bize miras bıraktığı bu kültürümüze, sporumuza sahip çıkalım``dedi.