Manavgat`ta Yağlı Güreş Antrenmanları Sürüyor

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Güreşçileri,açık havada aslına uygun şekildeki antrenmanlarına tüm hızıyla devam ediyor.Genç güreşçiler,son olarak yine Türkiye`nin isim yapmış başpehlivanları eşliğinde antrenmanlarını yaptı.
Güreşçiler,geçtiğimiz gün Yukarıpazarcı Mahallesi Irmak Kenarı yeşil alandaki Yağlı Güreş Antrenman sahasındaydı.Genç güreşçileri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye meclis üyeleri,CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile Türkiye`nin ünlü başpehlivanları Mehmet Yeşil Yeşil,Serhat Gökmen,Hüseyin Çetin ve eski başpehlivanlardan Namık Akgül (Kızılotlu Arap Namık) ve Hasbi Ünal da izlemeye geldi.Ünlü başpehlivanlar, güreşçilere taktikler verdi.

Tıpkı yağlı güreşlerde olduğu gibi çadırların ve yıkanma kazanlarının kurulduğu alanda umut vaat eden genç güreşçiler yağlanarak alana çıktı. Dualar edilerek başlanan antrenmanda güreşçiler,peşrev de yaptı. Güreşçilerin oyunlarını kalabalık bir halk topluluğu da beğeni ile izledi. Genç güreşçilerle ilgilenen Başkan Sözen ise,29 Eylül`de yapılacak olan güreşlerin hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.Başkan Sözen, eski başpehlivanlar Namık Akgül ve Hasbi Ünal ile başpehlivanlarla da yakından ilgilendi.Yağlı güreş antrenmanlarını her hafta düzenli olarak aynı alanda yapacaklarını,bu şekilde halkımızın da ata sporumuz güreşe yakınlaşmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Sözen,``Manavgat bölgesi ata sporumuz güreşi çok seviyor.Yörük kökenli bir kültürden geliyoruz.Bizim de amacımız bu kültürü gelecek nesillere doğru ve etkili bir şekilde aktarabilmek.Bu yüzden yağlı güreşlere önem veriyoruz. Gençlik Merkezimizde kurduğumuz güreş takımından ise çok umutluyum.Belediye imkanlarınca elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.Onların başarılı olacağına yürekten inanıyorum.Yarın ülke genelinde bizi gururlandıracak bu gençlerimizden çıkacağından hiç kaygım yok.Bizler de onlarla olmaktan son derece mutlu oluyoruz.Onların heyecanını,ata sporuna ola bağlılıklarını gördükçe bize de mutluluk veriyor``dedi.