Ünitelerini Başkan Sözen`le İşlediler

Çağlayan İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersindeki ``İnsan ve Yönetim``ünitesini, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`le birlikte işledi.

Başkan Sözen, Sınıf öğretmenleri Nurten Topal ile birlikte belediyeye gelen 39 öğrenciyi Belediye Meclis Toplantı Salonu`nda ağırladı. Başkan Sözen, salona girdiğinde onu alkışlarla karşılayan öğrenciler, çiçek sunmayı da ihmal etmedi. Her biri meclis üyesi koltuklarına öğrenciler, yaklaşık 1 saat boyunca Başkan Sözen`le sohbet etti, onu soru yağmuruna tuttu.

Başkan Sözen önce, öğrencilere belediyenin ve belediye meclisinin işleyişini anlattı. Öğrenciler, Başkan Sözen`e yol, su, kanalizasyon, temizlik hizmetlerinin nasıl yapıldığını, bir belediye başkanının nasıl göreve geldiğini, meclisin ne işler yaptığını ve çocuklar ile ilgili projelerini sordu. Bütün çocukların sorularını hiç atlamadan tek tek yanıt veren Başkan Sözen, onlara öğütler de verdi. Çocuklara çok çalışmaları öğüdünde bulunan Başkan Sözen,``Burada olmanızdan dolayı çok mutlu olduk. Siz de ileride büyük işlerin başına geleceksiniz. Ama buralara gelmek için önce çok çalışmalısınız.

Önce öğretmenlerinize, ailenize bağlı olacaksınız, yaşadığınız yeri, ülkenizi,çevrenizi seveceksiniz. Atatürk`ü sevecek izinden gideceksiniz. Tahsiliniz çok önemlidir. Sizin teknik olarak donanımlı olmanızı sağlar. Bu yüzden tahsilinizi tamamlayacaksınız. Bize emanet edilen bir ülke var. Değerlerimize sahip çıkacaksınız. Sonra bu sahip olduklarınızı nasıl daha ileriye taşırız diye düşünecek ve büyük işlere büyük yerle talip olacaksınız. Bizler sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Sizler geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz. Çok çalışın, vatanda millete faydalı gençler olarak yetişin`` dedi.