Başkan Sözen`den Uğur Mumcu`yu Anma Mesajı

Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Uğur Mumcu`nun, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğu,günümüzde daha iyi görülmekte ve anlaşılmaktadır.

Uğur Mumcu kişiliği,ahlakı,mücadelesi ve yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir.Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum,böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam etmektedir.

Onun bir araştırmacı gazeteci,düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların,günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Türkiye`nin Uğur Mumcu gibi insanlara ihtiyacı vardır. Geride bıraktığımız 21 yıl,Uğur Mumcu`nun öneminin daha da artmasına,daha çok sevilmesine,değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur.

Uğur Mumcu gibi dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi,Muammer Aksoy,Turan Dursun,Bahriye Üçok,Ahmet Taner Kışlalı ve diğerlerini de unutmadık. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı,unutulmayacak.

Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle,aydın kimliği,demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu`yu saygı ve özlemle anıyoruz.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı