Başkan Sözen`den Turizm Haftası Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN Turizm Haftası Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz.Turizme sahip çıkma gereği,her bireyin ve özellikle yerel yönetimlerin öncelikli görevidir.

9 beldesi,19 mahallesi 78 köyüyle bir bütün olup büyüyen Manavgat`ımız doğal, tarihi ve kültürel eserleriyle,dağları, ormanları,yaylaları,ırmağıyla, Titreyengöl`üyle,Side`siyle,Köprülü Kanyonuyla,şelalesiyle, 5 yıldızlı turistik tesisleri,plajları, sanayisi, insan gücü kapasitesi,eğlence yerleri, turizmle iç içe güzel,yürekli insanlarıyla dünyanın eşsiz bir cennetidir.

Manavgat`ımız gönül ve hizmet verenlerin mücadelesiyle gelecekte muhteşem bir turizm şehri olma yolunda ilerlemektedir.Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla Manavgat`ı dünya turizminde marka şehir yapmak istiyoruz.Şehirleşmesi,mimarisi, çevreye gösterilen özeni,güçlü ekonomisi,turizmi,doğası,tarihi ve kültürel dokusuyla önümüzdeki on yılların Manavgat`ı muhteşem olacaktır.

Manavgat Belediyesi olarak kentimizi turizmde daha iyi noktalara taşımak, turizmle doğru orantılı artan nüfusa hizmet götürmek için canla başla çalışmaktayız.

Manavgat`ımız en fazla turistik yatağa sahip ilçedir.Turistlerin tesise geliş sayısı,ortalama kalış süreleri ve toplam geceleme sayıları itibarıyla rakip destinasyonlara oranla açık ara öndedir.Manavgat olarak 30 yıllık zaman zarfında turizm alanında başardıklarımız ortadadır.

Tesislerimizin sahip olduğu kalitede ve tüm dünyada tanınır hale gelen Manavgat markasının oluşmasında, elini taşın altına koyarak ilçemize yatırım yapan turizmcilerimizin payı büyüktür.Ayrıca gelen ziyaretçilerin ülkemizden memnun ayrılmasını sağlayan turizm emekçilerimizin,taksicisinden otobüs şoförüne,rehberinden garsonuna, pazarcısından temizlik görevlisine, esnafından güvenliğimizin teminatı kolluk personeline kadar her biri Manavgat`ı yurt edinen 81 vilayetimizin insanlarının kısacası Manavgatlılık bilincini taşıyan ve bu hassasiyetle çalışan tüm sakinlerimizin katkıları takdire şayandır.

Manavgat Belediyesi olarak öncelikli amacımız içinde yaşamaktan zevk aldığımız bir Manavgat`ı yaratmaktır. Bizlerin rahatça ve huzurla yaşadığı kentimizde, turizm hareketliliğinin de artacağı inancındayız. Kentimizi güzelleştirmek için ırmak kıyıları düzenlemeleri, gece ışıklandırmaları, meydan düzenlemelerimizi, Gençlik Merkezimizi tamamladık ve düzenlemelere devam ediyoruz. Manavgat Markası için gerekli adımlar da belediyemizce atılmaktadır.

Bugüne kadar dolaylı ya da dolaysız olarak hemen hepimiz turizmden ekmek yedik. Turistin şehir merkezine gelmemesi, otel dışına çıkmaması gibi serzenişlerde bulunduk kış sezonu işsiz kalmaktan yakındık.Manavgat`ta hepinizin takdirle karşıladığı projelerimizi dur durak bilmeden devam ettireceğiz.MANAVGAT`IMIZI DÜNYA TURİZMİNİN MARKASI YAPMAK İÇİN DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ. Kentimizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüğümüzün bilinmesini isterim. Ziyaretçilerin şehir merkezine gelmemelerinden ve otel dışına çıkmamalarından asla yakınmamaları için projelerimizi hayata geçireceğiz. Sizlerin desteğiyle yeni öylesi kentsel mekânlar oluşturacağız ki, gelenlerin hemen hepsi en azından bir kez Manavgat merkeze ve beldelerdeki çarşılarımıza uğrasınlar.Manavgat Belediyesi olarak Manavgat`ı dünya turizminin gözbebeği yapmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz.

Cadde ve sokak düzenlemeleriyle, yaya ve bisiklet yollarıyla, modern pazar yerleri, organik köy pazarları, müzeler, meydanlar, ırmak boyu düzenlemeleri, rekreasyon alanları, kent ormanları, festivaller, şenlikler, su ve ışık gösterileri, kimlikli binalar, cephe düzenlemeleri, engelsiz ulaşım altyapısı ve plajlarıyla, cazibe merkezleriyle, yenilenecek olan Manavgat Şelalesi tasarımlarıyla pek çok projemizi bu dönemimizde hayata geçireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bir Turizm Haftasında daha tüm vatandaşlarımızı imkanları ölçüsünde turizm etkinliklerine katılmaya, ülkemizin ve Manavgat`ımızın her köşesini görmeye, tanımaya ve el ele çalışmaya çağırıyorum.Sevgi ve Saygılarımla...

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı>