Sazlı Sözlü Toplu Sözleşme

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 186 belediye çalışanına toplu sözleşmeden doğan haklarını, düzenlediği sazlı, sözlü sürpriz yemek davetinde açıkladı.3 yılı kapsayan toplu sözleşme rakamları Belediye çalışanlarınca büyük memnuniyetle karşılandı.

Çalışanlara Sürpriz Yemek Daveti

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye çalışanlarına toplu sözleşmeyle belirlenen maaş artışlarını, düzenlediği sürpriz yemekte açıkladı. Başkan Sözen, yaptığı duyuruyla dün akşam Boğaz Otel`de tüm belediye memurları ile sözleşmeli personelini, `"Birlik, Beraberlik, Dayanışma, Kaynaşma" yemeğine davet etti. Başkan Sözen`in Boğaz Otel havuz başında düzenlediği sazlı sözlü yemek davetine katılan çalışanlar, gecenin ilerleyen saatlerinde büyük bir sürprizle karşılaştı.

Belediyeciler Heyecanlandı

Düzenlenen yemeğe yetkili sendika TÜM-BEL-SEN (Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, sendika yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları da katıldı. Gecede mikrofonu alan Sendika Başkanı İlhan Karakurt, "Bu gün hayatımızın en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz dersek abartmış olmam. Bu günü bize yaşatan Manavgat Belediye Başkanı`nı sizlere sürprizini açıklamak için davet ediyorum" sözleri heyecanları doruğa çıkardı.

Başkan Toplu Sözleşme Rakamlarını Müjdeledi

Başkan Sözen, emekçi personeline teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 186 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşmenin 15 Şubat tarihinde imzaladığını ancak ödemelerin vergi dönemine denk gelmemesi amacıyla 15 Mayıs itibarıyla yapılması kararını aldıklarını anlattı. 3 yılı kapsayan yapılan sözleşme gereği çalışanların, 2012 yılı itibarıyla 300 TL, 2012 için 500 TL ve 2013 için 550 TL`lik maaş artışlarına ilaveten her yıl kurban bayramında 600, ramazan bayramında ise 300 Tl olmak üzere toplam 900 TL`lik ikramiyelerini de alacaklarını müjdeledi.

Hükümetin Yüzde 3`üne Gönderme

Başkan Sözen`in sürpriz açıklamaları karşısında çok mutlu olan belediye çalışanları, tezahüratlar ve alkışlarla teşekkür etti. Sendika Antalya Şube Başkanı İlhan Kaplan, "Hükümetin verdiği yüzde 3 nerede? Başkanın verdiği yüzde 300 nerede? Matematikten anlayan Sayın Başbakanımıza sunuyorum. Başkanımızdan hep emekten yana tavır gördük. Demokratik, halkçı bir belediye başkanı olarak her türlü zorlukları aşarak, bütçesini zorlayarak bize bu hakları vermiştir. 15 Mayıs itibarıyla alacağınız maaşlarınızla hükümetin verdiği yüzde 3`üne hayır diyoruz. Belediyemizden aldığımız katkı anamızın ak sütü gibi helal olsun" diyerek Başkan Sözen`e çiçek sundu.

Manavgat`ı Daha Yaşanabilir Bir Kent Yapalım

Başkan Sözen açıklamalarıyla birlikte yaptığı duygusal konuşmasında "Yol arkadaşlarım" diye hitap ettiği belediye çalışanlarından Manavgat`ı daha yaşanabilir kent haline getirmek için önümüzdeki süreçte destek istedi. Başkan Sözen, "Emeğin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Günümüzün zor ekonomik şartlarında evinizi geçindirmek için farklı mücadeleler veriyorsunuz. Bu rakamlar hiçbir şekilde size layık gördüğümüz rakamlar değil. Her birinizin Manavgat sevdasıyla sürece koymak istediği katkıyı gözlemledim. Sizlerle ilgili hiçbir kuşkum yok. Önümüzde 1 yıl gibi sürecimiz var. İnanın ben de gece 12`den önce evime girmiyorum. Öncelikle halkımız istediği takdirde ve sizlerle beraber Manavgat`a kaktı koyduğuma inandığım takdirde görev talep edeceğim 1 yıla girdik. Sizlerin dost yüreğine ve sürece katkı koymanıza ihtiyacım var. Bu süreci sizlerle neticeye götürmek, Manavgat`a hak ettiği süreci yaşatmak hepimizin görevi. Bu akşam duygusal bir akşam. İnşallah Manavgat`ın hak ettiği hizmetleri el ele kol kola vererek veririz" dedi. Toplu sözleşmeden doğan haklarını alan belediye çalışanları bu sevinçli günlerinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`le dans ederek kutladı. Belediye çalışanlarının sürpriz toplu sözleşme sevinci gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.