Sürücübeleni`nde Kanalizasyon Atağı

Manavgat Belediyesi,kentte bu güne kadar kanalizasyon alt yapı sorunları nedeniyle sıkıntı yaşayan bölgelerine kanalizasyon alt yapısı hizmeti götürmeye devam ediyor.

Bu güne kadar hiç kanalizasyon alt yapısı ile tanışmamış olan Büyük Şelale Yolu ve Devlet Hastanesi üstünü kapsayan Sürücübeleni bölgesinde dev bir kanalizasyon çalışması 1 hafta önce başladı.Bölgedeki fosseptik çukurlarının zeminin ve kirli ve geçirgen olması nedeniyle gelen suları kaldıramadığı belirtildi.Vatandaşlardan gelen şikayet ve istekler doğrultusunda harekete geçen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,bölgeye acilen kanalizasyon şebekesinin döşenmesi talimatını verdi.

Çalışmalar kapsamında 3000 metre uzunluğunda yeni şebeke hattı yapılacak.56 adet şebeke muayene bacası yapılırken 55 adet de parsel bağlantı bacası inşa edilecek. Döşenecek hattın daha sağlıklı olabilmesi için derinlik ise 5.5 metre olarak belirlendi.Ekipler bir haftadır mesai saati mefhumu gütmeden gece saat 24.00`e kadar harıl harıl çalışıyor.En geç Mayıs ayı sonuna kadar devam ederek tamamlanması planlanan çalışmalar sonunda bölgedeki yerleşim yerlerinin evsel atıksu ihtiyacının karşılayacak kanalizasyon şebekesi tamamlanmış olacak.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,kentin kanalizasyon alt yapısı olmayan bölgelerine hizmet götürmeye özen gösterdiklerini söyledi. Sürücübeleni`nin de bunlardan biri olduğunu dile getiren Başkan Sözen, bölgenin eksiklerini bir an önce gidermek için canla başla çalıştıklarını vurguladı.