Sözen`den Öğrencilere ``Yerel Yönetimler``Dersi

Özel Akdeniz Başarı İlköğretim Okulu 4-A,4-B,4-C ve 4-D sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersindeki,``Yerel Yönetimler``ünitesini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte işledi.

Öğretmenleri Hatice Uluçay,Terzan Suntur,Nuriye Kula ve Ümmühani Kahveci eşliğinde Manavgat Belediyesi`ne gelen 70 öğrenci, Belediye Meclis Toplantı Salonu`nda ağırlandı.Salondaki meclis üyeleri, halk ve basın bölümüne oturan öğrenciler,karşılarında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i görünce çok sevindi.Başkan Sözen, öğrencilerle tek tek ilgilendikten sonra,belediye çalışmalarını ve işleyişini öğrencilerin anlayacağı dilde anlattı.

Başkan Sözen`i dikkatle dinleyen öğrenciler,ardından sorularını yöneltti.Öğrenciler Başkan Sözen`e ?Başkan olmak için neler yaptınız,Doğal çevrenin korunması için belediye olarak neler yapıyorsunuz,Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeleriniz nelerdir,Çocuklar için neler yapıyorsunuz?``gibi sorular sordu. Başkan Sözen,sorulan her soruya tek tek ve ayrıntılı olarak yanıtlar verirken,kimi zaman da espriler yaptı.Geleceğin emanet edileceği çocuklara büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Sözen,Manavgat Belediyesi`nde yapılan her çalışmanın, her emeğin yine çocuklar için olduğunu anlattı.Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in anlatımı sırasında notlar alan öğrenciler,ünitelerini ayrıntılı bir şekilde işlemenin mutluluğuyla belediyeden ayrıldı.Belediye çalışanları öğrencilere çıkışta, çikolata ve meyve suyu ikramında da bulundu.