Başkan Sözen`den Ramazan Ayı Mesajı

Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında sağlanacak hoşgörü ortamının Manavgat halkını birbirine daha da çok kenetleyeceği inancındayım.

Bugüne kadar her konuda birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli Manavgat halkımın, bundan sonra da aynı beraberliği göstererek gerçek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıp bu mübarek aydan istifade edeceklerine inanıyorum

Manavgat Belediyesi olarak bizler de yoğun bir çalışma döneminde olup Ramazan ayında da sizler için çalışıyor olacağız. Bu mübarek ayda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirecek her türlü oluşumu sizler için hazırladık.

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır.

Manavgat Belediyesi olarak böylesine kutsal bir ayda, halkımızın akşamlarını birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için başlattığımız ve bu yıl 3.`sünü hep birlikte kutlayacağımız Ramazan Şenliklerimizin çok daha canlı, çok daha hareketli geçeceğini ümit ediyoruz. Oluşturduğumuz şenlik alanı içerisinde insanlarımızın unutmaya başladıkları değerleri her zaman taze tutmayı hedefliyoruz. Manavgat stadyumu yanında kuracağımız şenlik alanında Hacivat-Karagöz gösterileri ulusal ve yerel sanatçı konserleri, gölge oyunları, meddah ve orta oyunu gösterilerinin halkımızı memnun edeceği inancındayız.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kuracağımız iftar çadırımızda halkımızla birlikte orucumuzu açmanın mutluluğunu yaşayacağız. Her gün binlerce vatandaşımızla Manavgat Stadyumu yanındaki iftar çadırımızda buluşacak olmanın heyecanını şimdiden yaşıyorum. Bu mubarek ayda ihtiyaç sahibi ailelerimize de yine belediyemiz aracılığı ile yardım elini uzatacağız. 10 bin ailemize gıda yardımında bulunmayı hedefliyoruz.

Halkımızın Ramazan ayını daha rahat ve huzurlu geçirmesi ve hizmetlere daha kolay ulaşabilmesi için belediyemizin tüm birimlerini de sizler için seferber ettik. Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz artması olası dilencilik olayları karşısında gerekli tedbirleri aldı. Ekiplerimiz şikayete bağlı kalmaksızın gıda ürünleri satışı yapan yerlerin denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımız 153 Alo Zabıta hattını ücretsiz arayarak gıda denetimi talep edebileceklerdir. Manavgat halkına sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerimiz devam ediyor. Bu çerçevede şehrin eksik kalan sosyal yaşamını canlandırmak için her alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle çok büyük anlam ifade eden on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının Manavgat halkımız, ülkemiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın sevdikleriyle Ramazan Bayramı`na erişmelerini diliyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı