Başkan Sözen`in 23 Nisan Çocuk Bayramı Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,Türk ulusu için çok önemli mesajlar içermektedir.Bu bayram dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır.Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği Türk ulusu için çok anlamlı bir gün,diğer taraftan `yarının büyükleri,geleceğin garantisi` çocuklar için bir şenlik.

Ulu Önder Atatürk`ün Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi onun geleceğimizin garantisi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.Eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir.

23 Nisan`ın 93`üncı yıldönümünün kutlandığı bugün,Milli Egemenlik ve Cumhuriyet unsurlarının idrak edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Türkiye`yi,çağdaş,demokratik,laik, bilgi çağını yakalamış,mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur.Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan`ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı,Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bizler de Manavgat Belediyesi olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha mutlu yarınlar ve içinde yaşamaktan zevk alacakları bir Manavgat`ı bırakmak için var gücümüzle çalışmaktayız.Bu gün yaptığımız işlerin tamamı öncelikle çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir.Sosyal Belediyecilik çalışmalarımız kapsamında açtığımız Gençlik Merkezimiz ve temellerini attığımız Gençlik Merkezi kompleksi ile 5000 kişilik stadyumumuz her zaman çocuklarımızın gelecekte toplumla daha uyumlu ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak içindir.

Eğitime her türlü katkı ise,her zaman belediyecilik hizmetlerimizin ilk sırasında yer aldı.Kentteki tüm okullarımızın,alt ve üst yapı eksiklerini bir bir tamamlamaya elimizdeki imkanlar dahilinde her zaman özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı mekanlarda eğitim alabilmeleri en büyük amacımızdır.Bu yıl içerisinde çocuklarımızın kent içinde daha rahat oynayarak,çocukluklarını sindire sindire yaşayabilmeleri için son 6 ayda 25 adet parkımızı hizmete açtık. Yenilerini de yatırım planlarımız içerisine aldık.Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz canla başla çalışarak programımıza aldığımız bu parkları hızla inşa etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Irmak Kıyıları Peyzaj düzenlemelerimizde ise hep çocuklarımızı ön planda tuttuk. Onların refah içinde gezip dolaşabileceği,oynayacağı mekanları oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz.Yıllardır yapılamayan ırmak kıyılarını öncelikle çocuklarımıza kazandırdığımız için iki kat daha mutlu ve gururluyuz.Çocuklarımız bizim her şeyimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle,tüm Türk ulusunun ve Manavgat halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar,sevgi ve barışın her zaman tüm dünyada daim olmasını temenni ederim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı