SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN MUBAREK RAMAZAN AYI VE BELEDİYE HİZM

ramazan

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN MUBAREK RAMAZAN AYI VE RAMAZAN AYINDA BELEDİYE HİZMETLERİYLE İLGİLİ MESAJI

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ARTACAK

Bir mübarek Ramazan ayına daha halkımızla birlikte ulaşıyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Ramazan Ayı, toplumsal yaşamımızda birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağladığımız bir aydır.

. Bu mübarek ayın tüm halkımıza esenlik, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştireceğine inanıyoruz.

BELEDİYE RAMAZAN AYINDA SEFERBER OLACAK

Manavgat Belediyesi olarak halkımızın bu ayı esenlikli bir biçimde geçirmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızın Ramazan ayını daha rahat, huzurlu geçirmesi ve hizmetlere daha kolay ulaşabilmesi için belediyemizin tüm birimlerini sizler için seferber ettik. Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz artması olası dilencilik olayları karşısında gerekli tedbirleri aldı. Ekiplerimiz şikayete bağlı kalmaksızın gıda ürünleri satışı yapan yerlerin denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımız 153 Alo Zabıta hattını arayarak gıda denetimi veya ihtiyaç duydukları hizmetleri talep edebileceklerdir.

ALX_3183

10 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmanın tüm yaşantımıza yayılmasını ve kimsenin yardım almaya ihtiyaç duymadan, muhtaç olmadan rahat bir yaşam süreceği bir dünya düzenine özlem duymamıza rağmen

Manavgat halkına sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde

hizmetlerimiz de devam etmektedir. Bu mubarek ayda ihtiyaç sahibi ailelerimize belediyemizin gücü nispetinde ulaşacağız. “Sağ elin verdiğini sol el görmemeli” felsefesiyle bu yıl 10 bin ailemize gıda yardımında bulunacağız. Yardım paketlerimizle ilgili hazırlıklarımız belediyemizce devam etmektedir.

CAMİLERDE TEMİZLİK

Kent merkezinde ve 106 mahallemizde halkımızın temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmeleri amacıyla camilerimizin iç ve dış temizliklerini de Ramazan ayına hazırladık.

ALX_3945

İFTAR ÇADIRI AKM MEYDANINDA

Bu yıl halkımızla birlik, beraberlik, kaynaşma ve paylaşma duygularımızı pekiştireceğimiz iftar çadırımızı Atatürk Kültür Merkezi Meydanı’nda kuracağız. İftar çadırımızda halkımızla birlikte orucumuzu açmanın, lokmamızı paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu yıl çeşitli mahallelerimizde de iftar çadırları kurarak her kesime ulaşmayı planlıyoruz.

HER AKŞAM RAMAZAN EĞLENCESİ

Manavgat’ta şehrin sosyal yaşamını canlandırmak için de her alanda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Manavgat Belediyesi olarak böylesine kutsal bir ayda, halkımızın akşamlarını birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ramazan Şenliklerimizin bu yıl çok daha canlı, çok daha hareketli geçeceğini ümit ediyoruz. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Meydanı’nda oluşturacağımız şenlik alanı içerisinde insanlarımızın unutmaya başladıkları değerleri her zaman taze tutmayı hedefliyoruz. Şenlik alanımızda her akşam Gölge Hacivat-Karagöz oyunları, canlı meddah, orta oyunları, Türk geceleri, konserler, halk oyunları gösterileri, tiyatrolar, palyaço şovları, çocuk müzikalleri, kukla tiyatroları, sıra geceleri eğlenceli yarışmalar ve çok farklı düzenleyeceğimiz eğlenceli etkinliklerle halkımızı memnun edeceğimiz inancındayız. Bu yıl Ramazan ayında 30 gün boyunca tüm halkımızı mutevazı iftar çadırımızda lokmamızı paylaşarak orucumuzu açmaya ve şenliklerimize katılmaya davet ediyorum.

IMG_9817

Bu duygu ve düşüncelerle çok büyük anlam ifade eden on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının Manavgat halkımız, ülkemiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın sevdikleriyle Ramazan Bayramı'na erişmelerini diliyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı