Irmaktan Sivrisinek Mücadelesi

Manavgat Belediyesi tüm yıl boyunca devam ettirdiği haşere ve uçkun mücadelesinde karadan ulaşılamadığı bölgeleri ırmak içinden ilaçlıyor.

Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ilaçlama ekipleri, vatandaşların haşereden uzak daha rahat bir yaz geçirebilmeleri amacıyla gece gündüz çalışıyor. Ekipler ilaçlamada karadan ulaşamadıkları bölgelere ırmak ve ırmak kıyılarından erişmeye çalışıyor.Irmak içinde bot ve tekne ile seyreden belediye ekipleri, Boğaz Mevkii`nden başlayarak Şelale`ye kadar tüm ırmağın iki yakasında rutin olarak ilaçlama yaptı.

Şehir içinde havadan ve karadan yapılan uçkun mücadelesinin de tüm hızıyla sürdüğü, rutin ilaçlama işlerine ırmak ilaçlamasının da eklendiği belirtildi. Ekipler, yıl boyunca aralıksız devam eden larva mücadelesinde üreme alanları kontrol altına alıp, üreme alanlarının ıslah çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. İlaçlama çalışmalarından memnun olan vatandaşlar ise sineksiz bir yaz geçirdikleri için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür ediyor.

Vatandaş İhbar Etsin

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelede halkımızın desteği ve doğru ihbarlarıyla başarının artacağını vurguladı.Yapılan açıklamada,"İlaçlama işlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Ancak halkımızın da ekiplerimize destek vermesi gerekiyor. Bu nedenle ev ve iş yerlerinde üremeye neden olacak ortamların oluşmasının önlenmesi ve varsa üremeye uygun yerlerin belediyeye bildirilmesini rica ederiz. Bunun için vatandaşlarımızın belediyemize telefonla ulaşması yeterlidir" dedi.