Satrancın Şampiyonları Belli Oldu

Manavgat Belediyesi çocukların beyin gelişiminde çok önemli bir rolü olan satranç sporunun kentte her kesime yayılması amacıyla "Manavgat Belediyesi 1. Yaz Satranç Turnuvası" düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu`nda iki gün süren turnuvaya Antalya, Alanya ve Manavgat`tan her yaştan satranç sever ve minik satranççıların velileri katıldı.
3 kategoride yapılan turnuvaya 11 yaş üzeri kategorisinde 44 kişi, 10 yaş altı kategorisinde 15 ve Açık Yaş Bayanlar kategorisinde ise 16 kişi katıldı.

Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa
Şahin`in başhekimliğini yaptığı turnuvada Abidin Ünal, Hüseyin Yazıcı, Abdullah Banoğlu,ve Atilla Gür de hakemler olarak görev yaptı. 2 gün boyunca rakiplerini yenmek amacıyla ter döken küçük-büyük satrançsever, keyifli anlar da yaşadı.

Satranç sporuna büyük önem veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in desteği ve girişimleriyle düzenlenen turnuva sonunda dereceye giren ilk üçlere ödüllerini Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden, Antalya Satranç il Temsilcisi Mustafa Şahin, Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya ve Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Satranç öğretmeni Hüseyin Yazıcı verdi. 10 yaş altı kategorisinde İsmail Gönültaş 1`inci, Sezer Ceylan ikinci, Boran Demir üçüncü, Furkan Taha Balcan 4`üncü olurken, 11 yaş üstü kategorisinde Dinçer Taşdöğen 1`inci, Zeynel Reyhan 2`inci, Şiyar Kabaklı 3`üncü ve Halim Turgay 4`üncü oldu. Bayanlar Kategorisinde ise Selenay Kübra Esti 1`inci, Çisem Buse Ay 2`inci, Anastasya Bakriya Gönültaş 3`üncü ve Busenaz Koçyiğit 4`üncü oldu.

Manavgat Belediyesi Satranç şampiyonlarına kupa, madalya ve kol saati hediye etti. Ödüllerini Belediye Başkanvekili Erşan Özden`in elinden alan şampiyonlar ve aileleri toplu fotoğraf çektirdi. Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin, Manavgat`ta satranç sporunun gelişmesi amacıyla böyle bir organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen?e teşekkür etti.