Sözen`den Kırkpınar`ın Şampiyonlarına Altın

Geleneksel 651`inci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri`nde baş pehlivan olan Ali Gürbüz,büyük orta boyda 2.olan İsmail Koç ve Deste Büyük Orta Boyda 3. olan Gürbüz Seçim`e ikişer adet Cumhuriyet Altını hediye eden Belediye Başkanı Şükrü Sözen,yaz sezonu sonunda Manavgat Belediyesi olarak yağlı güreş şampiyonası düzenlemek için girişimlere başladık.

Başpehlivanı Ağırladı

Geleneksel 651`inci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri`nde baş pehlivan olan Ali Gürbüz, büyük orta boyda 2. olan İsmail Koç,Deste büyük boyda 3. olan Gürbüz Seçim. baş pehlivanlardan Serhat Gökmen, büyük orta güreşçileri Mustafa Ölmez ve Cemali Küçükgüçlü ile Abdullah Seçim Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i makamında ziyaret etti.Güreşçileri kabul eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, baş pehlivan Ali Gürbüz`e büyük orta ikincisi İsmail Koç ve deste büyük boy üçüncüsü Gürbüz Seçim`e ikeşer adet tam altın hediye etti.

Manavgat`ta Yağlı Güreş Düzenlenecek

Başkan Sözen başarılarından dolayı güreşçileri kutlarken bu yaz sezonu sonunda Manavgat`ta yağlı güreş düzenlemek için girişime başladıklarını müjdeledi. Sözen,"Manavgat Belediyesi uzun yıllardır yağlı güreş düzenlemiyordu. Bir çok vatandaşımız yağlı güreşleri izlemek için Türkiye`nin çeşitli il ve ilçelerine gidiyorlar. Manavgat Belediyesi olarak biz de bu yaz sezonu sonunda ilçemizde yağlı güreş şampiyonası düzenlemeyi hedefliyoruz. Türkiye`nin önde gelen baş pehlivanlarının katılmasını planladığımız yağlı güreş şampiyonası ile birlikte halkımızı yeniden güreşlerle buluşturmayı istiyoruz" dedi.

Sözen`e Destek Teşekkürü

Güreşçiler adına konuşan Abdullah Seçim de Manavgat Belediyesi`nin her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e altın kemeri Manavgat`a getirme sözü verdi. Bu yıl düzenlenen Kırkpınar yağlı güreşlerinde üst üste ikinci defa baş pehlivan olan Ali Gürbüz de hedefinin üçüncü defa altın kemeri kazanıp tarihe geçmek olduğunu ayrıca Manavgat Belediyesi`nin düzenleyeceği yağlı güreşlere her türlü desteği seve seve vereceğini ifade etti.