Manavgat Belediyesi`nden Ramazan Hazırlıkları

Manavgat Belediyesi 3. Ramazan Şenliklerine hazırlanıyor.Manavgat halkı, Ramazan akşamlarında futbol sahası yanına kurulan iftar çadırı ve şenlik alanında düzenlenecek etkinliklerle coşacak.

Manavgat Belediyesi 3. Ramazan Şenliklerine hazırlanıyor. Manavgat halkı, Ramazan akşamlarında futbol sahası yanına kurulan iftar çadırı ve şenlik alanında düzenlenecek etkinliklerle coşacak. Özellikle çocuklar Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gibi kültürümüzün değerli parçalarıyla tanışarak eğlenceli zamanlar geçirecek. Ramazan yardımları için ise ihtiyaç sahipleri muhtarlar aracılığı ile belirlendi.

Manavgat Belediyesi,20 Temmuz-21 Ağustos tarihleri arasındaki mubarek Ramazan ayı ve 3. Ramazan Şenlikleri`ne hazırlanıyor.Bu yıl Manavgat Belediyesi, stadyum alanı yanına kurulacak olan iftar çadırı ve iftar sofralarında binlerce vatandaşımızı ağırlayacak. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre Ramazan ayında 30 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Manavgat halkı ve özellikle çocuklar Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gibi kültürümüzün değerli parçalarıyla tanışarak eğlenceli zamanlar geçirecek.

Nostaljik Ramazan Akşamları

Eski Ramazanları yaşatmak adına ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerde Osmanlı evleri kurulacak. Orta Oyunu, Meddah, direklerarası kanto gösterileri, semah gösterileri, Hacivat Karagöz, Keloğlan, Arap Bacı gibi gösterilerle Manavgat halkına unutulmaz Ramazan geceleri yaşatılacak. Ay içerisinde ise sürpriz sanatçılar, kurulacak olan sahnede Manavgat halkına birbirinden güzel konserler verecek.

İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Bu arada Manavgat Belediyesi, Ramazan ayında mağdur vatandaşları da unutmadı. Yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca ulaştırılacak. Belediyenin ilgili birimleri 19 mahalle muhtarı ile temaslarda bulunarak ihtiyaç sahibi aileleri de belirledi.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, mubarek Ramazan ayının Manavgat`ta en güzel şekilde yaşanması için belediyenin bütün birimlerini seferber ettiğini dile getirdi.

Amaç Birlik ve Beraberlik

Ramazan ayına yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Sözen, bütün hizmetlerin birlik ve beraberlik ve ortak yaşama kültürüyle artarak devam edeceğini söyledi. Sözen,"Amacımız Manavgat halkıma unutamayacağı bir Ramazan ayını yaşatabilmek. Bu ayda 30 gün boyunca Ramazan ayının güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Ben de kimi zaman iftar çadırında orucumu açacağım, kimi zaman da şenliklerde birlikte eğleneceğiz. Bütün halkımızı Ramazan etkinliklerimize davet ediyorum. Bu güzelliği hep birlikte yaşayalım" dedi.