Oryantiring Şampiyonası Başladı

2.Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring günleri 2.Kademe Yarışları Manavgat`ta başladı.Ana sponsorluğunu Manavgat Belediyesi`nin yaptığı büyük uluslararası organizasyona 513`ü yabancı olmak üzere 1563 sporcu katılıyor.

Ana Sponsor Manavgat Belediyesi
2.Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring günleri 2.Kademe Yarışları Manavgat`ta 513`ü yabancı olmak üzere 1563 sporcunun katılımı ile başladı. Ana sponsorluğunu Manavgat Belediyesi`nin yaptığı organizasyonun
Sorgun çamlığında başlayan ve Manavgat Halk Plajı`nda tamamlanan ilk gün yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.Koşarak ve Yürüyerek Hedef Bulma anlamına da gelen yarışmalar Sorgun Mevki`nde başlarken üçüncü gün Beşkonak bölgesinde bulunan tarihi Selge`de,dördüncü gün ise tarihi Seleukeia bölgesinde yapılacak. Böylece bu uluslar arası organizasyonda sporun gelişimine katkıda bulunulurken, Manavgat ve Türkiye`nin de tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtımı yapılmış olacak.

23 Ülkeden Sporcu Katılıyor
Yarışmalara 7 Akdeniz ülkesi dışında 23 ülkenin daha katılacağı bildirildi.
Şampiyonaya 513`ü yabancı,1050`si Türk olmak üzere toplamda 1563 sporcu katıldı. Yarışmaların son iki gününde katılımın daha artmasının beklendiği bildirildi. Yarışmanın ilk günü olan dün sadece Antalya Oryantiring Günleri örnek etkinliği yapıldı.Örnek etkinlikte sporcular çıkış noktasından çıkarak orman içinde koşmaya başladı. Pusulalarıyla yönlerini bulmaya çalışan ve vardıkları noktaları tek tek işaretleyen yarışmacılar ilk günde oldukça heyecanlıydı.22 Şubat Cuma günü ise saat 10.00?da Titreyengöl?de başlayacak olan yarışlardan sonra Saat 17.00`de Lake Riverside Hotel`de ödül töreninin yapılacağı açıklandı. Yarışlar Cumartesi ve Pazar günleri de Selge ve Seleukeia antik bölgelerinde devam edecek. Her gün sonunda ödül törenleri yapılacak.

2.Gün 22 Şubat 2013 Cuma
10:00 İlk Çıkışların verilmesi, Titreyengöl
17:00 Açılış Töreni ve Ödül Töreni, Etkinlik Merkezi (Lake Riverside Hotel)

3.Gün 23 Şubat 2013 Cumartesi