Şükrü Sözen`den Öğretmenler Günü Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN Öğretmenler Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Sevgili Öğretmenlerim,

Eğitim, çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araçtır.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların, özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, laikliği yaşam biçimi olarak benimseyen, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmeleri, ancak çağdaş eğitimle gerçekleşir.

Atatürk,``Eğitim, Bir Milleti Ya Hür, Bağımsız, Şanlı Yüce Bir Toplum Halinde Yaşatır, Ya da Bir Milleti Esarete ve Sefalete Terk Eder`` sözüyle, eğitimin milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenebilmeleri, ileriyi daha iyi görebilmeleri bakımından hayati önem taşıdığını vurgulamıştır. Bu nedenle gençlerin eğitimindeki en önemli sorumluluk değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Bir çocuğa sevgiyi, barışı, dayanışmayı ve güveni öğreten de siz öğretmenlerimizsiniz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, demokratikleşmeyi, sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ilerlemeyi ve devletine nasıl daha faydalı olabileceklerini sizlerin ışığı altında yetişerek öğreneceklerdir.

Günümüzün güç ekonomik koşullarında hürriyetimizi korumanın, Atatürkçü Düşüncenin izinden gidip, çocuklarımızı ilmin, fennin, modern teknolojilerin ışığında yetiştirmenin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlerimize minnettarız.

Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyor, Cumhuriyet ve aydınlık geleceğimizin teminatı olan çok değerli eğitim neferlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutluyorum.
Sevgi ve saygılarımla...

Şükrü SÖZEN