Başkan Sözen`den Öğrencilere Tasarruf Dersi

Manavgat Bahçeşehir Koleji öğrencileri Hayat Bilgisi dersindeki ``Kaynaklarımız Tükeniyor,Tasarruflu Kullanalım`` ünitesini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`le işledi. Okulun 3-A ve 3-B sınıfındaki 23 öğrenci, sınıf öğretmenleri Durmuş Ali Doğan ve Mehmet Bahattin Ünsal ile birlikte Başkan Sözen`i makamında ziyaret etti.

Başkan Sözen,küçük öğrencileri kapıda öperek karşıladıktan sonra toplantı masasında ağırladı.Öğretmenler Doğan, ve Ünsal,Başkan Sözen`e Hayat Bilgisi derslerindeki ``Kaynaklarımız Tükeniyor, Tasarruflu Kullanalım`` ünitesinden bahsetti.Öğrenciler, Başkan Sözen`e üniteyle ilgili olarak özellikle su kaynaklarının doğru kullanımı ile ilgili sorular yöneltti. Başkan Sözen öğrencilere tasarrufun önemini anlattı. İnsan hayatının sürmesinde insanların ve diğer canlıların kullandığı, hayatın vazgeçilmezi olan maddelerin tüketiminde dikkatli davranmanın önemli olduğunu vurgulayan Sözen, belediyenin de tasarrufa önem verdiğini dile getirdi.

Sözen,``Tasarruf tüketirken çevreci olmaktır,yaşayan diğer canlıları düşünmektir.Geleceği düşünmektir. İktisadi davranmaktır. Artırmaktır. Enerjide tasarruf, tüketimde tasarruf, zamanda tasarruf çok önemli kavramlardır.Sizlerin de tüm hayatınız boyunca tasarruflu olacağınıza inanıyorum``dedi.Başkan Sözen`den sorularının cevaplarını alan öğrenciler, belediyeden mutlu bir şekilde ayrıldı.